Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2 x 22sc do subka ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2 x 22sc do subka ??

Witam, tak jak w temacie. Chciałem się spytac czy 2 takie głośniki stx 22-120-4-sc nadają się do suba ?? Pokoj mam 20 mkw, wzmacniacz - będzie po zrobieniu tej konstrukcji, pewnie 1 tda na jeden głośnik.. czy lepiej uzyc jakiegos innego przetwornika ??
    Proszę o pomoc
    pozdrawiam
    pan_membran

masz w gotowych konstrukchajc taki zestaw.
    tda to chyba pomylka...
    kup lepej AXXa za ta cene.

Skomentuj

mIKI, ale jednego axx ??

Skomentuj

jeden zje te stxy.
        Ludzie naprawde nie warto pchać sie w STX. fajnie, że jest tanio... ale dokladadając kilka groszy można mieć coć o wiele wiele lepszego.
        sub na stxie to tylko nadaje sie do kina. w muzyce niestety nie gra, monotonnie buczy coś sobie.

Skomentuj

jeden zje te stxy,ale czy do 20 mkw wystarczy?to samochodowka ,choc niemowie ze bedzie zle.

Skomentuj

zawsze mozna wziasc 12cali

Skomentuj

ttylko ze jak zrobi mostek tda to bedzie 8ohm a ten axx ma 4

Skomentuj

bynajmiej TDA odpada.
                pan_membran, napisz ile masz kasy, do czego ma byc i co chcesz osiagnac.

Skomentuj

hmm..no więc kaski mam tak do 500 zl ze wzmakiem
                  subek głównie do muzyki, a zalezy mi na zejsciu i wykopie, jakosc moze zejsc na drugi plan...
                  a poniewaz ze wzmaków to ja jestem noga to jeszcze ktos wzmaka musialby mi złożyc..

[ Dodano: 2006-10-04, 19:27 ]
                  ehh troche kosztuje to axx 1212 : http://etrucker.pl/sklep/catalog/pro...roducts_id=224 :|

[ Dodano: 2006-10-04, 19:29 ]
                  http://www.conrad.pl/glowna.php?art=377409&back=serch no 1010 juz troche taniej..

najwyzej mogę jeszcze dozbierac te 200-300 zł do panelu irka..ehh

Skomentuj

na allegro sa duzo tansze, axx 1010 mozna wyrwac za 120 a jak dobrze pogadasz to ci jeszcze pokryje kjoszty wysylki

Skomentuj

no tak , wiem , napisałem juz do rafalslusarczyk... tylko jaki wzmacniacz do tego ??

[ Dodano: 2006-10-04, 19:37 ]
                      zauwazylem to w jego aukcjach : http://allegro.pl/item129490868_rave..._noweczki.html
                      nie wiem czy nie kupic tego :)

Skomentuj

pan_membran, to bsw to jedynka,odpuść sobie.Jak brać to dwójke.Różnica kolosalna.

Skomentuj

Do membrana niedociera jak pisze na GG i chce zebym tu napisal wiec pisze:

Pan membran 19:43:18

nie wiem czy sie nie opyla bardziej
                          odpowiesz

GG NOWE 19:43:44
                          to jest 1sza seria
                          wiec niekupuej

Pan membran 19:44:12

a co w niej jest zle

Pan membran 19:44:18

zaobcz na forum

GG NOWE 19:44:20
                          proste porownanie
                          stara seria vs nowa seria stx

na forum ktos pisal
                          ze ma bsw
                          i niejest ciekawy
                          a ma 1 serie...

Pan membran 19:52:46

nom i cio jzu?

GG NOWE 19:54:02

napisalem CI przeciez

[ Dodano: 2006-10-04, 19:59 ]
                          P.s
                          myslicie ze złozy tego suba? he,macie poczucie humoru :)

[ Dodano: 2006-10-04, 20:07 ]
                          Przegladnijcie fotki tu:
                          http://www.conrad.pl/glowna.php?art=377409&back=serch

zobaczcie,ten axx sie rozni od tych co sa od rafalslusarczyk(wentylacja cewki) ,na tej stronce sa dziurki,a ja mam siateczke ,duzo wieksza.

Skomentuj

Tasior, wiesz, złoże tego suba,,jak nie wiezysz mozemy sie zalozyc :P

narazie zdecydowałem się na axx1212 i panel irka... trzeba tylko pozbierac jeszcze troche kaski...

Skomentuj

Piękne fotki,jeszcze ładniejsze paramole,a to górne zawieszenie...Nie ufam takim produktom,może z lekka na wyrost ale niespodziewał bym sie po takim wooferku wielkiej kultury i dynamiki.To raczej efekciarska maszynka.

Skomentuj

a gdzie mozna kupic bsw 2 poza http://www.mivoc.pl/

Skomentuj

u pana Rafala mozna miec 124II za 300pln.
                                  Zamieszczone przez pan_membran
                                  subek głównie do muzyki, a zalezy mi na zejsciu i wykopie, jakosc moze zejsc na drugi plan...
                                  takie slowa z ust mederatora, smieszy mnie to lekko.
                                  jak chcesz suba do myzy i z powerem bierz 124II ale bez 300w nie podchodz nawet.
                                  polecam koncowke Janka.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                                    pan_membran napisał/a:
                                    takie slowa z ust mederatora, smieszy mnie to lekko.
                                    mIKI, nie bardzo ten Twój wywód załapałem.Możesz rozjaśnić mój stary łeb?

Skomentuj

bo jak dla mnie sub do muzyki przedewszystkim musi miec dobra jakos, kopa tez oczywiscie, ale jakos przedewszystkim, musi wiernie oddawac sciezke dzwiekowa.
                                      STX to pomylka.
                                      jak nie masz kasy na BSW mozna za ok 200pln miec beyme power 12.

Skomentuj

...i szybko rozklepaną cewe,odradzam tą marke,odwalaja kaszane i więcej nie tykne.Ale ogólnie dzięki za słowa wyjaśnienia choć tak do końca nie mam pojęcia o co z powyższym tekstem biegało.Ale nie istotne.Istotne uważam to że sam parametr X-max nie jest najistotniejszy ale dość szczególnie brany pod uwagę przez wiele osób.To już tak na boku,po doswiadczeniach z GG :???:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X