Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny MC Crypt

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny MC Crypt

Witam Was Drodzy Forumowicze :)

Jestem tutaj nowy - co zresztą widać Ale do rzeczy... :

Otóż udało mi sie wyrwać za bezcen kolumienki MC Crypt (wymiary wys 70cm,szer 39cm,gł 29cm)- wyglądają na ekhm estradowe Niestety głosniki w nich to pieżoelektryczne wysokotonowce, i średniotnonwy też. Co do głośników niskotonowych... są 2 różne Jeden z nich to Alphard 30cm niby 200W, drugi to STX GDN 30-200-8-SS. Napewno wiem że do wymiany sa wysokie tony i średnie, tylko na jakie ? Chciałbym aby to nie było za drogie, nie jestem wymagającym słuchaczem :P , chciałbym aby dobrze sie sprawowały na imprezkach i w domku Odrazu z góry dziękuje opiniom typu "wyrzuć to i kup coś lepszego"

PS. Dodam że te kolumny w obecnej "konfiguracji" potrafią nieźle szybami potrząchnąć

Prosił bym o nie zbesztanie mnie itp, jestem w sumie zielony w sprawach akustyki...

Fotka :

http://i8.photobucket.com/albums/a26...6/Obraz002.jpg

Ja myślę, że nie warto tutaj nic zaminiać skoro i tak już ładnie potrafi szybami potrząchnąć...

Skomentuj

podaj wymiary wnek na glosniki, bedzie latwiej jak cos chyba, no i powiedz za ile je kupiles :) bo nie wygladaja zbyt fajnie szczerze mowiac :)

[ Dodano: 2006-10-10, 10:03 ]
      Zamieszczone przez eXe
      Ja myślę, że nie warto tutaj nic zaminiać skoro i tak już ładnie potrafi szybami potrząchnąć...
      no ale to bas trzesie, i basy kolega chce zostawic chyba z tego c zrozumialem

Skomentuj

Kupiłem je za 100zł.

Bass potrafi ładnie przywalić.. ale wolałbym jednak aby głośniki takie same były - kwestia estetyki i zapewne brzmienia.
        Wysokotonowy głośnik to jest 85mm x 85mm, rozstaw otworów montażowych 70mm x 70mm,otwór 7,5mm
        Średniotonowy ( o ile można go tak nazwać :P ) szer 265mm x wys 110mm, otwór 85mm x 235mm
        Niskotonowy, srednica otworu na głośnik to 280mm, średnica głośnika 310mm

Zmienić to bym chciał brzmienie, ponieważ z tych wysokotonowców ledwo co słychać jak sie słucha cicho muzyki - trzeba im wiecej pary dowalić :)
        Fajnie by było zdobyć takiego samego STX'a - niestety nie są już w produkcji :(

[ Dodano: 2006-10-10, 19:46 ]
        Przepraszam że post pod postem...

Otóż jak rozkręciłem kolumnę to troszke doznałem szoku... W sumie kolumna nie ma zwrotnicy, głośniki od wysokich i średnich są połączone szeregowo a tylko głośnik basowy posiada jakiś filtr. A i jeden niskotonowy nie gra :sad: Na alledrogo zobaczyłem że koszt takiego głośnika to aż 6zł.. ale pytanie czy warto w ogóle inwestować w pieżaki czy coś lepszego kupić..

Skomentuj

Hmm... do niskiego jest filtr? A po kija, calym pasmem niech leci...
          Jak chcesz cos tanio zrobic to kup po jednej tubie (np. stx 8/150) na kolumne, reszte wywal/sprzedaj. Bedzie dziura w pasmie ale zapewne zagra lepiej niz teraz. Of course jakies zabezpieczenie na tubke musi byc Generalnie to nic ciekawego sie tam zrobic nie da bez chociazby zmiany przedniej plyty.

Skomentuj

Takie cudo tam siedzi (sory za jakość ale aparatu nie mam... tylko kom)

Skomentuj

tak to jest jak sie cos kupi w "promocji" :), za 100zł to bys sam zrobil takie kolumny na ciutek lepszych glosnikach pewnie
              jakis niskotonowey z allegro za 30zł :) + wysokotonowy za 10zł :) i hulaj dusza

Skomentuj

Moim odczuciem bo to raczej gorzej grało :P Tutaj przynajmniej wszystkie szklanki w domu skaczą ;] Zawsze coś prawda Stwierdziłem że kupie jakieś głośniki STX'a 30-32cm i do tego mocniejsze wysokotonwce i bedzie najs ;]

GDN-32-150-8-SS 71zł

GDN-32-300-8-SC 112zł

Pieżaki są aż po 7zł :P No chyba że macie jakis inny pomysł na wysokotonowe ?

Skomentuj

hahahahhaa a srednice to na sluchawkach bedziesz mial co ?

Skomentuj

kupsz 32cm STX do tego jakies wysokotonowy hm... czyli w sumie to z tych nowych kolumn zostana ci obudowy do poprawki :), a jak bys od poczatku robil to bys i budy zrobil konkretnie pod te nowe glosniki :)

Skomentuj

Mam czas, mam zapał czemu by nie Myślę własnie czy by przodu nie zmienić...

Skomentuj

Czaruję...
                      X