Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowe stereo.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nowe stereo.

niedawno sprzedalem cale swoje Audio. czyli stereo na 2x XW i tc20 i do tego sub na bsw124II. jak przystalo na DIY i audio maniaka czas na nowa konstrukcje:)

budrzet na same glosniki i zwrotki to 1300-1500pln max. (bez bud)

moj dotychczasowy typ to al170 i ke25sc.
    pisze teraz do doswiadczonych forumowiczow, moze macie jakies inne propozycje? napedzane bedzie to symasynem wiec powinno byc juz okey.
    zalezy mi na naturalnym, klarownym dzwieku. zero podbarwien itp. do tego niskie czestotliwosci powinny cechowac sie chirurgicza precyzja.
    od czasu do czasu lubie posluchac glosniej wiec nie moga to byc 'wypierdki'
    pomieszczenie 10mkw dosyc ciasne.
    w przyszlosci prawodpodobnie powstanie sub na czyms podobnej klasy.
    pozdrawiam i czekam na wszelkie propozycje, sugestie itp.

ps. zalozylem juz wczesniej podobny temat ale niestety przy zmienie admina poszedl w niepamiec

Na mid bas do Twoich preferencji to tylko Ac-165 (aurum cantus) lub bardziej Scan speakowo to Usherek na basior. Na wysokie to do auruma styknie na wstęge tańszą, do Ushera to proponowałbym .. ushera :P .

Te Visatony to dobre rozwiązanie,ale są ciekawsze.Jednak jeśli masz schemat zwrotki do tyhc glosników to brać je :) ,bo zwrotka to 50% sukcesu.

Skomentuj

co do zwrotki bede mial (mam nadzieje:P pozdrawiam LukaszaN) dostep do aparatury pomiarowej, to moze cos wszyscy razem na forum wymyslimy?:)

[ Dodano: 2006-10-10, 21:50 ]
      a moze cos szerokopasmowego? jakas nie duza tubka?:>

[ Dodano: 2006-10-10, 22:10 ]
      w AL170 ta malutka ceweczka nie daje mi spokoju...

Skomentuj

mIKI, może w tym przypadku "mały może więcej"

Skomentuj

Zwróć uwagę na taki duet:
          http://www.akustyk.com.pl/peerless/P830883.html
          http://www.akustyk.com.pl/vifa/XT25TG-30-04.html
          Za głośniki zapłacisz 880zł, zwrotki możesz zrobić na świetnych elementach, obudowy z grubaśnego MDF i fornir czy jak tam chcesz.
          To będzie świetny dźwięk i dosyć długo nie będziesz mógł dojść do siebie :)

Skomentuj

mIKI, poczekaj jeszcze, może coś przedstawię za jakiś czas, zwrot nie będzie moja, ale dobra. Jak coś to pisz na gg.

Skomentuj

mIKI, visaton raczej niezagra super szybko ale zapewne tak precyzyjnie jak oczekujesz, brałbym go Duuuża obudowa oczywiście ;D A na cewkę lej .. zimnym moczem

[ Dodano: 2006-10-11, 19:06 ]
              PS. a może jakaś 13stka a nie 16-18 ??

Skomentuj

ja mam dobry projekt na :
                Vifa XT25
                18W/8545
                18W/8535

Skomentuj

może tu coś dla siebie znajdziesz
                  http://www.troelsgravesen.dk/Diy_Lou...r_Projects.htm

Skomentuj

wow, to jest dopiero DIY , malem poprzestac na jakis czas, ale chyba zaczne zbierac kase na kolejne wakacje :)

Skomentuj

Miki pomyśl nad Monacorem SPH 165 C (chyba C), ten z wielkim magnesem. jesli nie chcesz to ja proponuje Ci ushera, podobnie jak Gipsy. Rozmawiałem z ludzmi którzy dużo sa osłuchani i polecają te głośniki. Jak to Gipsy pisze Usher to tanszy Scean.

Skomentuj

gipsy2, Ac-165 wyglada calkiem elegancko. co na gore byz mogl zaproponowac?
                        co do Usher'a to ktory model jest warty polecenia? i tak samo co na gore?
                        pan_membran, hehe to bylo smieszne:P ;|
                        warsiawiak, hmmm rozne ppinie slyszalem na temat tych HDS'ow mozesz opisac jak on gra? i jakos do tej vifki XT tez nie jestem przekonany, jak mozesz napisz wiecej!:)
                        Budzik, mysle ze 13 to za malo. czasem lubie posluchac glosniej!:)
                        nadzik, moglbys podeslac te projekty? miqolaj@o2.pl
                        dj_zibi, poki co monacor odpada, chce posmakowac czegos swierzego:P tak po prostu:)
                        i czy tez mozesz przytoczyc jakies opinie co do usherow i podac konkretne warte uwagi modele?

i mam prosle bo wszystkich aby sprobowali przyblizyc charakter i cechy glosniczkow.
                        pozdrawiam!

Skomentuj

Odswiezam na zyczenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                            do tego niskie czestotliwosci powinny cechowac sie chirurgicza precyzja.
                            ah te zboczenia zawodowe :P

Ja bym odrazu zrezygnował z suba i ta kase dołożył do funduszy na kolumny. AL170 pewnie fajny głośnik ale majac tyle kasy mozna zastanowić sie nad czyms innym bardziej orginalnym i lepszym. Kopołka fajna, ale moze jakiś wstegowiec zastosowac ktoś coś kiedys bebnił o tanich wstegowcach tylko nie apmietam kto gdzie jak i i kiedy :P

Zamieszczone przez Tasior
                            Odswiezam na zyczenie.
                            Wstydził bys sie tak bezczelnie spamowac :cool: :>

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                              Wstydził bys sie tak bezczelnie spamowac :cool: :>
                              Powiedzmy że przeoczyłem :roll:

Skomentuj

Tasior, wiesz co?Łobuz jesteś.Mnie posądzać o nabijanie postów?Oj nie ładnie,nie ładnie.

Skomentuj

a juz myslalem ze jakies konstruktywne wypowiedzi polecialy(

[ Dodano: 2006-10-22, 14:46 ]
                                  a po powiecie na polaczenie
                                  1)Alcone Acoustic AC 6.5 HE + Alcone Acoustic AC 1 HAT
                                  2)AC-180F1S + wlasnie nie wiem co?!:P

Skomentuj

mIKI, jak alcone , to ja bym Ci zaproponowal : http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt

http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt

Skomentuj

pieknie ladnie ale ze srednica sa juz problemy. 22cm to juz za duzy bydlak. myslalem o mniejszym bracie, ktos slyszal jak w ogole graja alcony?

Skomentuj

mIKI, a moze hds 205 exc? super glosnicze, kumpel wlasnie laczy takiego z Dx, mysle ze to ma szanse dobrze zagrac

Skomentuj

Czaruję...
                                        X