Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kolumny za ~550 zł?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie kolumny za ~550 zł?

Witam
    planuje składac nowe kolumny niedługo,lecz niemam pomyslu jakich glosników uzyc...
    Aktualnie mam w170s i sc10n,jestem zadowolony,ale wiadomo-ciagle chce sie wiecej,
    niemam w ogole pomysłu,na czym mozna by je złozyc :/
    Myslalem nad peerless'em
    ( http://allegro.pl/item131328311_peer..._ohm_nowe.html )
    i nad Vifa
    ( http://allegro.pl/item131312642_vifa...ikow_nowe.html )

Lecz martwie sie o bas,ten peerless ma fs 62 hz,troche wysoko,jak myslicie? Czy powinienem sie tym martwic? Czy ten Peerless jest lepszy od Visatona,oplaca sie?

Jesli nie to co polecacie?
    Tak samo z wysokim,co wybrac?
    pamietajcie,do 550 zł za wszystko,wiec ok 400-MAX 450 na głosniki.

Pozdrawiam i czekam na odp.

to może byc niezly zestawik..ale ktos mówił (chyba Budzik) że vifa jest baardzo cicha (cos kolo 82 db)...
    tyle ze od razu mówie ja tego nie powiedzialem :)

Skomentuj

Te peerless'y co podales to do malych monitorkow sie nadaja. Zobacz parametry t/s. Basu z tego na pewno bedzie malo... nie wiem jak z jakoscia.
      Wg mnie lepiej zostaw to co masz, chociaz zalezy czego oczekujesz.
      Jedyne co moglbys zrobic, to zamienic sc10n na ta vifke.

Skomentuj

Maxi,chce cos nowego,chce slyszec wiecej glosnikow,porownywac...
        Moge sprzedac suba i wtedy bedzie wiecej na kolumny,ale wtedy juz musza miec sporo niskiego basu,i troche kopa :)
        Mysle ze wtedy bym mial 700-800(zalezy za ile pojdzie),choc narazie pomyslmy nad tym 550max.

Pozdrawiam i czekam na kolejne odp.

Skomentuj

Jak do tego sub bedzie to spox;]
          Tylko tak jak pisalem te glosniki nadaja sie do malych monitorkow.

Napisz moze do czego Ci to, podlogowki, monitorki?

Skomentuj

obojetne to dla mnie czy monitorki,czy podlogowki,wazne zeby grało lepiej niz w170s i sc10n.

Skomentuj

pan_membran, Vify nie mają 82dB, Budzik chyba spierniczył pomiar.

Skomentuj

Langusta, niewiem co z tą vifa jest nie tak ... jak zrobie po,airy nowych głosników to wtedy sie okaże czy tamten był dobr yczy zły a wtedy wydam opinie co o niej mysle. mam pewnien argument który moze mylic moje doznania ale o tym niedługo.

Tasior, kup sobie g25ffl do tego w170s i będziesz miał duzo lepsz brzmienie A ten peerles to chyba niejest wcale fajniejszy od visatona aczkolwiek mozesz go wziac, zagra na bank inaczej , i moze ci sie lepiej spodoba, kto wie.

[ Dodano: 2006-10-14, 19:00 ]
                PS. pomiaru raczej nie spierniczyłem !

Skomentuj

Budzik :)
                  jestem zadowolony z w170s,ale poprostu chce cos innego,chce poznawac coraz wiecej glosnikow,zebrac troche doswiadczenia itd.

Skomentuj

No to bierz to co podales :)

Skomentuj

albo zrob ostinato...
                      glosniki zamow tutaj: http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=14445&all=1 bo inaczej nie starczy (jak bedzie duzo chetnych to przelicz cene taka jaka jest podana)

Skomentuj

Zamieszczone przez Budzik
                        PS. pomiaru raczej nie spierniczyłem !
                        LoL :-) No cóż, to w takim razie wadliwa kopułka, bo wiele było pomiarów i do 82dB nikt nie zszedł, poza tym to producent chyba nie walnąłby się o prawie 10dB? :shock:

Skomentuj

Co do Xt19 to kupiłem je od Budzika i nie zauważyłem że SPL jest obniżony u mnie graja normalnie i jestem zadowolony z dźwięku poza tym oczywiście są też tłumione żeby zgrać je z M18WH

Skomentuj

TEz to zauwazyłe, jest taka opcja że głosniczek do któego porównywałem poprostu gra wysokimi tak dorbze jak xt a xt rzuca bardzo duzo srednich tonó i bez odpowiedniej filtracji lipa, ale i tak ktos mówił ze gra dosc mocno srednimi.

JA nie zakazuje kupna tej kopułki aczkolwiek jej charakter mi sie niespodobał.

Skomentuj

Czaruję...
                            X