Broken, może zjawisz się na zlocie w Toruniu??przywieź suba, posłuchacie, ocenicie, dyskusje się skończą...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tesla ARN-312-00/8
Collapse
X
-
Zamieszczone przez LUKASZduza obudowa (przesadnie jak ty piszesz) = slaba odpowiedzi mpulsowa = slaby bas i kiepska jego jakosc
widze ze dla ciebei subwofer musi zaczyanc grac od 20 hz hmm tylko kiedy to wykorzystasz?
Obudova jest wazana na UZYTY glosnik !!!
Mne musi subwoofer zacinac minimalno na 40Hz-3dB !! 20 -30 Hz jest na nic ,ale to uze pisalem .
I kde pojzrys jest udawana charka (transfer funcion magnitude lub SPL niewie jak po polski ) a nie jakys IMPULS !! - tojest wasa specialnosc, ale to niewazne - vasa zskola i ja tego akceptuje. Mas racje ze box s kiepskym IMULSem bendze mnial bardzo zlych bas (buczenie) ale i duza obudowa moze mit impuls 8-10 ms a schodzit na 33Hz@-3dB a to jest OK - to jest bas ze by ti jaja penkly :)
Poprostu woofer co niegra 50 Hz okol 0dB na charce to niejest woofer
Skomentuj
-
[quote="Blazej"]motto miesiaca:
Nie sztuka jest zrobic wieli subwofer bo kazdy glupi to potrafi. Sztuka jest zrobic maly a dobrze grajacy.
w każdym razie POPIERAM
Skomentuj
-
Przemek
-
Zamieszczone przez cool_gaceka jak duze by musialo byc pomieszczenie zeby uslyszec te 20-30 Hz
chyba nie na polskie warunki mieszkaniowe
No 40 - 90 Hz jest interesujonce...
[ Dodano: 2004-10-04, 00:19 ]
Zamieszczone przez PrzemekBroken, rewelacyjny tekst:
"ze by ti jaja penkly..."
pozdrawiam :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LUKASZbroken,
40 hz to jest wsatnie osiagnac wiekszosc wooferow w malych budach
niedawno pisales ze sub musi pracowac od 20 zmiana nastawienia?
Subwoofer na 40 Hz mnial by byt nie nizsej jak -3 dB. je mi jasne ze i mala obudova zahraje 40 Hz ale na przyklad -10 dB a to uze nic dla mnie
Skomentuj
Skomentuj