Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tesla ARN-312-00/8

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Broken, może zjawisz się na zlocie w Toruniu??przywieź suba, posłuchacie, ocenicie, dyskusje się skończą...

Skomentuj

Zamieszczone przez Zygmunt
      Broken, może zjawisz się na zlocie w Toruniu??przywieź suba, posłuchacie, ocenicie, dyskusje się skończą...
      Jak to jest daleko ? i kedy to jest ?

Hehe i tak bendze problem bo moja pralka chyba nevleze do mojego samochoda :)
      No na sraz mozno prijade

Skomentuj

Witam... te Tesle ARN 312-00/8 po nie wielkim podgrzaniu potrafią się rozkleić :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Asmoday
          Witam... te Tesle ARN 312-00/8 po nie wielkim podgrzaniu potrafią się rozkleić :/
          TAK TAK ARN 312 jest niedobry glosnik - roklieja sie membrana.

U nas v czesku DEXON ma akcie na BEYMA 12Br70 chyba bendze i akcja v poslku !!
          Beyma bendze duzo lepsa nez ARN

Skomentuj

duza obudowa (przesadnie jak ty piszesz) = slaba odpowiedzi mpulsowa = slaby bas i kiepska jego jakosc

widze ze dla ciebei subwofer musi zaczyanc grac od 20 hz hmm tylko kiedy to wykorzystasz?

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
              duza obudowa (przesadnie jak ty piszesz) = slaba odpowiedzi mpulsowa = slaby bas i kiepska jego jakosc

widze ze dla ciebei subwofer musi zaczyanc grac od 20 hz hmm tylko kiedy to wykorzystasz?
              Pises BZDURY !!!

Obudova jest wazana na UZYTY glosnik !!!

Mne musi subwoofer zacinac minimalno na 40Hz-3dB !! 20 -30 Hz jest na nic ,ale to uze pisalem .
              I kde pojzrys jest udawana charka (transfer funcion magnitude lub SPL niewie jak po polski ) a nie jakys IMPULS !! - tojest wasa specialnosc, ale to niewazne - vasa zskola i ja tego akceptuje. Mas racje ze box s kiepskym IMULSem bendze mnial bardzo zlych bas (buczenie) ale i duza obudowa moze mit impuls 8-10 ms a schodzit na 33Hz@-3dB a to jest OK - to jest bas ze by ti jaja penkly :)

Poprostu woofer co niegra 50 Hz okol 0dB na charce to niejest woofer

Skomentuj

[quote="Blazej"]motto miesiaca:
                Nie sztuka jest zrobic wieli subwofer bo kazdy glupi to potrafi. Sztuka jest zrobic maly a dobrze grajacy.
                popieram kiedyszrobila suba do kompa na 15 stce STx w obudowie 12 l. (ak polcil win cos tam) gosnik latął jak oszalały a bas był dudniący ale wtedy byłem mało doświadczony:)
                w każdym razie POPIERAM

Skomentuj

2 Broken:
                  jsou tu holt jiné názory, no a seš Čech a nevěří ti :-)))

Skomentuj

a jak duze by musialo byc pomieszczenie zeby uslyszec te 20-30 Hz
                    chyba nie na polskie warunki mieszkaniowe

Skomentuj

Broken, rewelacyjny tekst:

"ze by ti jaja penkly..."

pozdrawiam :)

Skomentuj

Zamieszczone przez cool_gacek
                        a jak duze by musialo byc pomieszczenie zeby uslyszec te 20-30 Hz
                        chyba nie na polskie warunki mieszkaniowe
                        20-30 Hz jest bezsensowne
                        No 40 - 90 Hz jest interesujonce...

[ Dodano: 2004-10-04, 00:19 ]
                        Zamieszczone przez Przemek
                        Broken, rewelacyjny tekst:

"ze by ti jaja penkly..."

pozdrawiam :)
                        Hehe dzienkuje :)

Skomentuj

broken,

40 hz to jest wsatnie osiagnac wiekszosc wooferow w malych budach
                          niedawno pisales ze sub musi pracowac od 20 zmiana nastawienia?

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                            broken,

40 hz to jest wsatnie osiagnac wiekszosc wooferow w malych budach
                            niedawno pisales ze sub musi pracowac od 20 zmiana nastawienia?
                            To nie prawda nikdy niepiszalem ze woofer musi zagrat 20 Hz to jest blend nawed ja 20 Hz ani nieslyzse. Ale kdyz usune subsonika tak wiem ze moj sub potrafi i 20 Hz nislyzse suba ale slyzse mebli :)

Subwoofer na 40 Hz mnial by byt nie nizsej jak -3 dB. je mi jasne ze i mala obudova zahraje 40 Hz ale na przyklad -10 dB a to uze nic dla mnie

Skomentuj

Czaruję...
                            X