Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka pojemnośc do Tesli XW 165?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dlaczego takero ? Ta zwrotka jest na razie wstawiona, znajomy wlasnie zamowil ja dawno temu od killera... jednak jak mi powiedzial od kogo ja ma to wlasnie sobie od razu pomyslalem ze zwrotka moze byc lipna

Nie gra to zle jednak wiem ze moze lepiej

Skomentuj

równie dobrze sam ją możesz w kalkulatorze obliczyć :)

Skomentuj

o to wlasnie chodzi, znamy metody killera dlatego pisze tu o pomoc w dobraniu czegos sensowniejszego, Bart mial zastosowana zwrotke zmieniona z arna150 i arv:

Skomentuj

Tak, ja mam właśnie ww. zwrotkę. Kiedyś ją znalazłem na czeskiej stronie. Niestety strona ma zmieniony adres i prawdopodobnie usunęli wszystkie schematy. modyfikacja polegała na dodaniu korektora impedancji i zmianie wartości tłumika. Z tego co pamiętam do dla tego schematu były robione pomiary przez czeskich kolegów, więc nic nie było robione na pałę.
          Mogę napisać tylko tyle, że z takich głośników nawet super zwrotnica nie zrobi hi-endu. Grać to to gra, ale bez żadnej rewelacji. Ogólnie:
          - bardzo dużo basu (trochę mulącego)
          - marna średnica
          - kiepskie wysokie tony, ale bez dominacji, tzn. nie kłują po uszach.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
            Bart mial zastosowana zwrotke zmieniona z arna150 i arv:
            ja zapisalem sobie wszystkie zwrotnice z tamtej stroniki i do XW zalecali to samo co do ARN 188 czyli np to

Zamieszczone przez bart210
            - bardzo dużo basu (trochę mulącego)
            jaka dales im skrzynke? max 15 litrow bo inaczej faktycznie muuuli

[ Dodano: 2008-12-29, 13:19 ]
            http://rapidshare.com/files/177814427/zwrotnice_TVM.pdf

Skomentuj

Ja dałem ok. 18l.

Skomentuj

a tu w skrzynkach ktore mam jest wlasnie 15,5 litra strojone na ok 50Hz.

Tylko ze Pawle zwrotke ktora podales i polecjaja do kilku glosnikow jest do wersji 1394 a posiadam 1398 wersje 8ohm. zwrotki roznia sie od siebie i w dodatku kon68uF malo nie kosztuje wiec nie wiem czy jest sens ja wykonywac

Skomentuj

fakt - az 4,5zl

Skomentuj

jesli mowisz o najtanszej opcji ok zreszta dziwna sprawa rozne glosniki i zwrota ta sama... zobaczymy ta Barta, jak nie bedzie pasowac to zmodyfikujemy

Skomentuj

jesli mowisz o najtanszej opcji ok
                      nawet do sporo drozszych glosnikow bym nie pakowal tam kondow MKT lub co gorsza (bo drozej) jantzenow :|

zreszta dziwna sprawa rozne glosniki i zwrota ta sama...
                      roznica miedzy poszczegolnymi modelami jest dosc mala - w dodatku nie wiem czy to mierzone wogole bylo... chyba tak skoro z clio wykresy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                        w dodatku nie wiem czy to mierzone wogole bylo...
                        jesli nie bylo to rownie dobrze zwrota killera bedzie tu dobra:P

Skomentuj

Czaruję...
                        X