Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak jest z magnesem w głośniku??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak jest z magnesem w głośniku??

witam, chciałem się zapytać jak to jest z magnesem w głośniku?? chodzi mi dokładnie o bieguny, gdzie jaki biegun?? czy wszystkie głośniki mają tak samo?? a piszę ten temat bo chcę zrobić sobie głośniki wszystko mam ale nie wiem jak dać ten magnes?? proszę o pomoc

to chyba zleży od magnesownicy . Zrób jak ci pasuje byle by w obu głosnikach było jednakowo.

Skomentuj

no a jak mam jeszcze pare innych glosnikow?? to chyba na jakosc dzwieku??
      bo mam kosz, nadbiegunniki, cewke z stx, membrane zawieszenia, no i chce to zlozyc wszystko to nasuwa mi sie jeszcze jedno pytnie, czy ta owa cewka tez moze byc podlaczona byle jak?? chcodzi o + i -??

Skomentuj

Magnes możesz włożyć dowolnie, a plus i minus określisz po wychyleniu membrany, bo jeżeli do + podłączysz wyższy potencjał niż do -, to membrana musi wychylić się w górę.

Skomentuj

aha, czyli magnes obojetnie jak tylko cewka musi byc dobrze?? a jak magnes w jednym glosniku dam tak a drugi odwrotnie, ale cewki dobrze to moze byc takie cos ze membrana w jednym bedzie chodzic w jedna strone a druga w druga?? musze sie wszystkiego wypytac zeby potem nie bylo niedociagniec :-))

Skomentuj

" jednym bedzie chodzic w jedna strone a druga w druga??"

to zalezy jak podepniesz glosnik ....

Skomentuj

Czaruję...
            X