Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak przyciemnić fornir mahoń sapeli ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak przyciemnić fornir mahoń sapeli ??

Witam.
    Właśnie mam na wykończeniu sub na Visaton w300s. Już ofornirowałem, ale nie wiem jak osiągnąć pożadaną barwę. Chodzi mi o ciemny mahoń (fornir mam z mahoniu), do tego stopnia ciemny, że w niektórych miejscach prawie czarny. Próbowałem samym lakierem Nitrolak, ale z mahoniu wyszedł zwykły brąz. Drewnochron mahoniowy sprawia że drewno robi się prawie czerwone i albo pozostaje jasne, albo zanika faktura słojów.
    Czym zatem można przyciemnieć fornir ?? Tak bym to sobie wyobrażał...

Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
    Pozdrawiam forumowiczów

bejcą

Skomentuj

raruje Cię lako bejca albo darcie do gołego forniru

Skomentuj

Fornir jest goły. Na razie szukam barwy za ścinkach.
        Lakierobejce... czyli farba z lakierem. No faktycznie drewnochron mam bez lakieru.
        A próbował ktoś z was opalać ? Podobno tak też można ale nie widziałem żadnego opisu tej metody.

Skomentuj

Jeżeli módłbym Ci doradzić to spróbuj jeszcze bejcy barwy kasztan kolorystycznie zbliżona do mahoniu pomaluj bejcą odsusz porządnie pociągni lakierwm półmatem i jak się będzie podobać to masz sprawę z głowy

Skomentuj

Jak poszukasz mojego suba w konstrukcjach, to on jest wlasnie pokryty machoniowym fornirem ktorego aby przyciemnic pokrylem o ile pamietam 3 warstwami lakierobejcy. Efekt murowany.

Skomentuj

Dzięki za pomoc. Efekt niesamowity. Użyłem bejcy cedru.
              Jak skończę to dam opis w konstrukcjach.

Skomentuj

Czaruję...
              X