Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

WInISD 0.44

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

WInISD 0.44

Czy ktos mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi w tym programie..podstawy rozumiem :

*zainstalowałem

*robie nowy projekt

*wpisałem nowe parametry głośnika ARN-150-03/8

*wciskam NExt..pojawia sie pytanie ... Drivers...i liczby od 1-100 niewiem co to oznacza...zostawiłem tak jak jest..czyli 1

*NEXT...wybieram typ obudowy b-r (najlepszy przy tym głośniku)

*POkazuje sie następne okienko...pierwsza zakąłdka Driver zostawiam bez zmian...następna BOX...wyszło:
    Volume 10,8l...rozumiem zę jest to Vb obudowy
    Tuning freq: 46,67 hz...OK
    QL=7,00...niewiem co to za skrót...

*No i teraz następna zakłądka mianowicie VENTS...rozumiem że jest to długość chyba średnica B-R

Vent diameter...co to znaczy ?? mam wpisane 0,102m i tego nierozumiem..szerokosć mojego b-r ma wynosić 1,02 cm ? niewidziałem jeszcze b-r o takiej małej średnicy

Vent lenght... 0,948m...długosć czyli 9,48 cm.. to sie mozę zgadzać
    VENT mach:co oznacza ten skrót? Qes/Pe wyszło 0,0091

*następna zakładka SPL...co wpisać w polu POwer Distance i Wight...o co chodzi ?

PS.
    Mam nadzieje żę przedstawiłem problem jasno i nie będzie problemu ze zrozumieniem w razie czego pisać na gg7993213 będe wdzięczny za wskazówki i z góry dziękuje

hm.. te drivers to wybierasz ile tych glosnikow ma byc w obudowie 0,102 m to nie jest 1.02 cm, tylko 10.2 cm :) i to jest srednica otworu
    przeczi to mozna popatrzec troche i sie domyslec o co tam chodzi, a jak nie to na stronie glownej jest opiane jak z tego programu korzystac

Skomentuj

no..pomyliłem sie i wychodzi 10.2 -średnica br--a czy to nie za dużo..takeigo b-r też niewidziałem przecież ARN-150 ma 165 cm..a br ma mieć 10 ? costu nie gra pozatym o ile pamiętam to Vb obudowy wyszło cośokoło 10 l wiecn nie będe miałjak zmieścic b-r
      ale dizę iza odp.dorwałem już artykuł o Win ISD dzięki

Skomentuj

do arn rurke niemniej jak 5 cm. ,buda 8-10l max.
        na forum sa gotowe konstrukcje na nim,i to nie jedna...

Skomentuj

srednice otworu sobie tam wybierasz, nie musi byc koniecznie 10.2 cm, mozesz nawet sam wpisac....

Skomentuj

Doskonały art na www.audiomania.info

Skomentuj

Czaruję...
            X