Czy ktos mógłby mi wytłumaczyć o co chodzi w tym programie..podstawy rozumiem :
*zainstalowałem
*robie nowy projekt
*wpisałem nowe parametry głośnika ARN-150-03/8
*wciskam NExt..pojawia sie pytanie ... Drivers...i liczby od 1-100 niewiem co to oznacza...zostawiłem tak jak jest..czyli 1
*NEXT...wybieram typ obudowy b-r (najlepszy przy tym głośniku)
*POkazuje sie następne okienko...pierwsza zakąłdka Driver zostawiam bez zmian...następna BOX...wyszło:
Volume 10,8l...rozumiem zę jest to Vb obudowy
Tuning freq: 46,67 hz...OK
QL=7,00...niewiem co to za skrót...
*No i teraz następna zakłądka mianowicie VENTS...rozumiem że jest to długość chyba średnica B-R
Vent diameter...co to znaczy ?? mam wpisane 0,102m i tego nierozumiem..szerokosć mojego b-r ma wynosić 1,02 cm ? niewidziałem jeszcze b-r o takiej małej średnicy
Vent lenght... 0,948m...długosć czyli 9,48 cm.. to sie mozę zgadzać
VENT mach:co oznacza ten skrót? Qes/Pe wyszło 0,0091
*następna zakładka SPL...co wpisać w polu POwer Distance i Wight...o co chodzi ?
PS.
Mam nadzieje żę przedstawiłem problem jasno i nie będzie problemu ze zrozumieniem w razie czego pisać na gg7993213 będe wdzięczny za wskazówki i z góry dziękuje
*zainstalowałem
*robie nowy projekt
*wpisałem nowe parametry głośnika ARN-150-03/8
*wciskam NExt..pojawia sie pytanie ... Drivers...i liczby od 1-100 niewiem co to oznacza...zostawiłem tak jak jest..czyli 1
*NEXT...wybieram typ obudowy b-r (najlepszy przy tym głośniku)
*POkazuje sie następne okienko...pierwsza zakąłdka Driver zostawiam bez zmian...następna BOX...wyszło:
Volume 10,8l...rozumiem zę jest to Vb obudowy
Tuning freq: 46,67 hz...OK
QL=7,00...niewiem co to za skrót...
*No i teraz następna zakłądka mianowicie VENTS...rozumiem że jest to długość chyba średnica B-R
Vent diameter...co to znaczy ?? mam wpisane 0,102m i tego nierozumiem..szerokosć mojego b-r ma wynosić 1,02 cm ? niewidziałem jeszcze b-r o takiej małej średnicy
Vent lenght... 0,948m...długosć czyli 9,48 cm.. to sie mozę zgadzać
VENT mach:co oznacza ten skrót? Qes/Pe wyszło 0,0091
*następna zakładka SPL...co wpisać w polu POwer Distance i Wight...o co chodzi ?
PS.
Mam nadzieje żę przedstawiłem problem jasno i nie będzie problemu ze zrozumieniem w razie czego pisać na gg7993213 będe wdzięczny za wskazówki i z góry dziękuje
Skomentuj