Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny 3-way na bazie STX - co sądzicie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny 3-way na bazie STX - co sądzicie?

Witam
    Po pierwsze chciałbym się przywitać! Jest to mój pierwszy post tutaj więc proszę o wyrozumiałość :)

Noszę się z zamiarem zbudowania kolumn na bazie przetworników STX'a

Mianowicie:
    GDWK-10-200-8-PJ
    GDM-14-100-8-SS
    GDN-22-120-8-SS
    oraz Zwrotnica 3D-12

Firmę wybrałem tą dlatego, że opinie o niej są w miarę dobre a ceny bardzo przystępne.
    Będzie to moja pierwsza konstrukcja i napewno nie ostatnia.
    Przetworniki chce umieścić w kolumnach o wymiarach WxSxG 90x25x35 (cm) z tym, że dla głośnika niskotonowego będzie osobna komora o objętości ok 40-43L. I tu moje najważniejsze pytanie. Czy nie będzie to za dużo dla tego przetwornika? W WinISD wszystko super wygląda, powinno zagrać bardzo nisko ale czy bas nie będzie zbyt wolny, ospały? Czy przy takiej objętości głośnik się nie "rozklekocze"?
    Wiem, że wielu z was napisze, że STX to shit i żebym wybrał coś innego ale ja chce najpierw się nauczyć a nie budowac od razu Hight End'u :). Fundusze na pierwszą konstrukcję mam bardzo ograniczone i stać mnie na to co napisałem :(.
    Pozdrawiam i czekam na rady.

eeeen ie ten dzial, wezlepiej

visaton sc 10n + 3 x stx 18/120

Skomentuj

Jak to nie ten?? :?:
      A w jakim sklepie można kupić Visaton'a? Internetowym oczywiście :)
      I trochę nie kapuje :), wziąć jeden wysokotonowy i trzy nisko? :idea:

Skomentuj

wpisz w googlach Grelton, o przeczytaj sobie gdize jaki post pisac do jastej cholery... :[

Skomentuj

Ok, już wiem gdzie wklejać :) Przepraszam najmocniej. Nie trzeba się tak wkurzać, wystarczy napisać...poprawnie napisać

Skomentuj

:gdziem: temat już 2 dni nie w tym dziale...

Skomentuj

Czaruję...
            X