Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer do Heavy, Trash Metalu, Progresive Rock....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer do Heavy, Trash Metalu, Progresive Rock....

Witam!
    Chciałbym zbudować sobie subwoferek, Potrzebuje suba zeby grał dosyć "twardo", Muzyka do ktorej bedzie przeznaczony - tak jak w temacie - xD, Od roku jestem nastawiony na BSW 104II ale opuściełem sie troche w czytaniu postów i nie jestem na czasie... BSW,czy to dobry wybór? Proszę o jakieś wskazówki (cena do max. 200zł, oczywiście może być tańszy)

wybor BSW jest w 100% trafny, jednak radze dozbierac i kupic 124II - za stosunkowo niewiele wiecej mamy ogromna roznice! glosnik stworzony do muzyki, szybki, dynamiczny, ladnie schodzi, teraz sam sprzedalem 12cali i nastawiam sie na 15;]

Skomentuj

A gdzie kupić BSW 124II? na allegro chyba nie ma, mógłby być nawet używany... ze względu na koszty.

Pozdrawiam!

Skomentuj

hmm uzywke ciezko jest wyrwac.
        polecam teraz sciagnac z niemiec bo jest promocja. za 49E + 10E przesylka z tego co poamietam.
        a to link http://www.speakertrade.com/start.html

Skomentuj

czy oni wysyłają też do Polski? i czy za taka samą cene? bo jeśli tak to biore

Skomentuj

tak, bez problemu. naprawde polecam
            45L BR i masz sieczke;]

Skomentuj

hmm nie jestem pewien co do wyboru, w mojej opinii BSW104II nawet w malej obudowie, z porządnym wzmakiem gra jak na mój gust miękko i potulnie, wprawdzie nie muli, ale twardym basem nigdy bym tego nie nazwał, twarda to jest 10tka beymy z serii studio i to jest mój typ :mrgreen:

Skomentuj

124 może dostawać zadyszki,w zależności od konstrukcji i strojenia,dla takich wymagań będzie ciężko osiągnąć kompromis.Ja jeśli już pakował bym się w 154 w ciasnej budzie z wyższym strojeniem.Tchnie życiem,da kopa.Zejście będzie mniej odczuwalne ale akurat w tym gatunku nie wymaga to trzęsienia ziemi,wystarczy zaakcentowanie.Piszę swą opinię pod względem natężeń,bynajmniej w moim odczuciu tego się cicho nie słucha.

Skomentuj

no tak 15cali to juz wypas ale kolega nie ma tyle sianka:) a ta 12 aktualnie mozna tanio zdobyc.
                  wiem z doswiadczenia ze 124II potrafi zrobic zamieszanie w przecietnych domowych/blokowych warunkach. 300W lyka na sniadanie. wyzej strojona byda naprawde ma kozacki wykop i ladnie wygrywa szybka stope.

Skomentuj

A moze ktos napisac jak by sie sprawowala 124-ka w closed? Jaka najmniejsza obudowe mozna by zastosowac, nie tracac walorow owego przetwornika zasilajac go 300W koncowka?

Skomentuj

W closed będzie ciszej, mniej dołu i wykopu. Closed gra ciut kulturalniej niż BR, ale czegoś brakuje, bas wbrew pozorom wcale nie jest twardszy.
                      Jak już to BSW154II w 60L@40Hz to zagra bardzo agresywnie i z wykopem

Skomentuj

Czaruję...
                      X