Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3-way na GDN 20/80/2 , ?? , DT-100 ....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

3-way na GDN 20/80/2 , ?? , DT-100 ....

Witam
    juz od dawna chodzi za mna legendarny GDN 20/80/2 ...
    w koncu zdecydowalem sie ze powstana jakies podlogowki w oparciu o ten glosnik ...
    i tu sie zaczyna dylemat , za wysokie tony odpowiedzialny chyba bedzie , tez juz owiany slawa , Peerless DT-100 , ale co na srednie ??

no i wlasnie , co by sie ladnie wpasowalo w zestaw GDN 20/80 i DT-100 ?
    bardzo bym tez prosil o jakies propozycje zwrotnicy do proponowanego zestawu ...

z gory dzieki i pozdrawiam
    Maciek

Witam!
    Na średnie możesz dać głośnik o średnicy 10-13cm nie wiekszej, z papierową membraną. Co do zwrotnicy to trzeba wykonać pomiary z danym zestawem. No chyba, że ktoś miał taki zestaw...

Skomentuj

Witam podepnę się do tego wątku.
      Też szukam średniotonowca, popełniłem kiedyś 2-way na GDN 20/80/2 + D27TG-05-06 podział na 3kHz, tylko proszę nie wieszajcie psów na mnie za to :)
      Po małych monitorkach, które teraz używam przyszedł czas na to, co by się odstawionymi w niebyt w/w wooferami zająć.

pytanie więc do Was o pomoc w wyborze:
      GDN 13/40/10,8 cena 81pln
      W 130 S 8 ohm cena 79pln
      W 130 SC 8 ohm cena 99pln

cięcia myślę 350-500 / 3500-4000, głośniki na przedniej ścianie.

Pozdrawiam, Waldek.

Skomentuj

oki moj zestawik juz wybrany :)
        gdn 20/80/2
        gdn 16/50/6
        gdwk 10/80T

dzieki i pozdrawiam

Skomentuj

Na jakiej podstawie podjałeś taką decyzję?
          Jaki jest sens stosowania tak duzego średniotonowca do kolumn z 20cm niskotonowcem.

Skomentuj

podiolem taka decyzje poniewaz glosnik do 5khz ma prawie plaska charakterystyke .. duzo ciekawsza od mniejszych gdmow ... a przenoszenie do 10khz mnie nie interesuje bo bedzie ciety na 4.5khz
            pozatym gdn20/80/2 bedzie ciety bardzo nisko wiec sredniak musi dawac rade w nizszym pasmie ...

Skomentuj

Zamieszczone przez macias666
              podiolem taka decyzje poniewaz glosnik do 5khz ma prawie plaska charakterystyke .. duzo ciekawsza od mniejszych gdmow ...
              To, że ma płaską charakterystykę, to nie znaczy, że dobrze zagra. Pamiętaj, że im mniejsza średnica średniotonowca tym lepiej, lzejsza membrana, lepsze ch-ka kierunkowa...Poza tym nikt Ci chyba nie każe wybierać wśród Tonsili. No i jak nisko byś nie ustalił 1 szego podziału, to i tak spokojnie mozesz dać 13cm

Skomentuj

Czaruję...
              X