Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

No to pytamy o dobre głośniki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No to pytamy o dobre głośniki

Jakie głośniki kupić?

na same przetworniki ok 500zł
    najlepiej 2way
    pomieszczenie 20-25m^2
    zasilanie to jakiś wzmak na bipolarach(jeszcze nie wiem)
    Najważniejsza jest jakość, myślę o firmach takich jak Visaton i Vifa ew coś co polecicie

pierwsze co mi przyszlo na mysl to ostinato czyli Vify M18WH−08−08 i D27TG−45−06 (lub podobny)
    jak masz troche czasu to zamow z audiocomponents razem z innymi na audiostereo.pl
    http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=14445&all=1
    cena wychodzi ok niecale 500zl ale tylko wtedy gdy bedzie duze zamowienie

Skomentuj

a co powiecie na W170SC jest on warty uwagi ?

Skomentuj

Zamieszczone przez flodins
        a co powiecie na W170SC jest on warty uwagi ?
        Sersja sc droższa ale wymaga mniejszj obudowy tak ze 22 litry , wersja s ze 25 chociaż. Gdybys miał te 600 to byś mógł zrobic na 2x w170s + g20sc , będzie odpowiedniejszy spl na taki pokój. Albo zamiast dwóch w170s monacora sph176.

Skomentuj

jeśli na prawde warto to do 600zł mozna naciągnąć ale to juz maksimum, jeszcze bym prosił o sklepy w których są w miare tanio te głośniki

Skomentuj

grelton.mycom.pl

monacor.pl i tak po prawej masz sklep trim audio.

Skomentuj

22l a 25l to nie ma znaczenia, kolumny i tak będą duze, tylko czy poza ceną sie czymś różnią?

2x W170S + G20SC czy 2x W170SC + SC 10 N? ktoś tego słuchał ?

Skomentuj

Witam!
                Zainteresuj się tym głośnikiem:
                http://www.monacor.pl/photos/glosniki/SPH-170.pdf
                według licznych recenzji ma rewelacyjny stosunek jakości do ceny. Niemiecki klang+ton stwierdził nawet, ze w tej cenie nie ma dla niego konkurencji, więc...

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
                  Niemiecki klang+ton...
                  To co oni czasami piszą to się nadaje psu na budę,xmax taki sobie,rezonans niby fajny ale ta powierzchnia nie przesunie takiej ilości powietrza aby odczuć satysfakcję z odtwarzania niskich częstotliwości.Nie powiem,środek zapowiada się fajowo,ale co z tego?Aby było pełnie dał bym go w 2,5 drogi.Sam się sfajda.Po prostu wyjdzie efekt pukania palcami w pudło kartonowe.

Skomentuj

Polecam SPH176. W ostateczności np. po dwa GDN 16-50-6 + XT19 z polinka.

Skomentuj

po dość długiej lekturze forum, stwierdziłem ze monacory to fajnie wyglądają (:, Zdecydowałem się na Visatony teraz pytanie jakie i w jakiej konfiguracji najlepiej jakby ktoś mial juz sprawdzoną konstrukcję

w200s + w100s + sc10n - 530zł
                      2x w170s+ sc10n - 2,5 way - 498zł
                      2x w170s + sc10n - 2way
                      2x w170s + g20sc -2,5 way - 612zł
                      2x w170s + g20sc -2 way

Skomentuj

umberto, z tego co zrozumiałem opisujesz ten głośnik, a wcale go nie miałeś. Gratulacje!!! Twoja ocena na oko jest bardziej wiarygodna niż ocena niemieckich fachowców, którzy testowali, słuchali i mierzyli ten głośnik. Nie ma co, świetny fachowiec z Ciebie! :lol:
                        Tak w ogóle, to jak dla mnie żadna membrana 17cm głośnika nie przepompuje takiej ilości powietrza aby odczuć satysfakcję :razz:

Skomentuj

UKA Gratulacje.

Ale Umberto czuje powietrze dopiero z Tubki:P na 15" głośniku.

Wg mnie nei warto przepłacać za Te visatony. Jak dla mnie stosunek cena jakośc nie jest najlepsza. Są one za drogie. Jak widze boisz się tonsila jak ognia. Możę poczekaj na Nowego STX?.

Ja dalej będe polecał to:

http://www.monacor.pl/catalogue-prod...=62&SubKtg=512

Dać tylko po jednym na kolumne + zastosować np Vife XT19 z poinka za 110zł.

Myśle że jeśli dyskoteki nie robisz to wystarczy Ci do słuchania do tego pomieszczenia. Ja Ci powiem że u mnie w 20-25mkw po dwa kepy są na wyrost do normalnego słuchania jeden spokojnie by wystarczył. Pozatym Monacor ma dużo lepsza jakośc nic te Visatony.

Skomentuj

ja sie tez dopisze :) choc mam malo doswiadczenia....
                            niedawno skonczylem kino na visatonach na frontak mam takie cos:
                            2xw170sc i sc10n i nie myslalem ze dwa glosniczki po 17cm portafia tak dobrze zagrac i mocno, szczerze polecam taki zestaw. A jeszcze tylko podpowiem ze centrala mam na 2xw130sc i sc10n i tez jestem zszokowany tym co on robi u mnie w pokoju 30mkw
                            monacorow nie slyszalem nigdy wiec sie na ich temat nhie wypowiem, pozdrawiam i zycze udanej konstrukcji :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                              Jak widze boisz się tonsila jak ognia. Możę poczekaj na Nowego STX?.
                              jeśli to do mnie to tonsila się nie boję a stx w ogóle nie wchodzi w gre nawet jeśli zrobiliby coś lepszego,

Prosiłbym o wypowiedz kogoś kto ma monacory,

Skomentuj

hehe ja maiłem te monacory, ale grały może 3-4 godzinki w prototypowej obudowie po czym poszły do własnieciela.

Co do STX boisz się????

Skomentuj

Czy ty masz jakieś lęki ? Nie nie boję się głośników ani firmy. Poprostu nie chcę stxa i tyle, ja myślałem ze to proste ale widać nie...

Prosiłem o wypowiedz a nie wzmiankę ze ktoś miał i grało.

Skomentuj

jak dla mnie to dziwne po prostu...
                                    jak dla mnie gra głośnik, a nie świadomośc jakiej jest on firmy...
                                    bo tak naprawde to co to za różnica ?

Skomentuj

tak sie mowi, ale jakbys mial miec w domu alpharda albo buschmena to bys inaczej mowil , mi by psychika wmawiala ze to slabo gra, no ale stx jest wedlug mnie lepsza firma od w/w...

Skomentuj

szykuje właśnie pare zestawów kin domowych - jeden dla mnie - właśnie z tymi stxami nowymi (i jakoś mi nie przeszkadza że to stx), nawet mimo to że będą grały z subem na głośniku za 1000zl...
                                        drugi dla rodziców na stxie 27 150 i 5 głośnikach a'la telewizyjnych.
                                        i wisi mi to co to za firma - ważne jak gra....

Skomentuj

Czaruję...
                                        X