Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

XT19 - opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

XT19 - opinie

Witam,
    sporo osób kupiło te głośniki, ale jakoś nikt nie napisał konkretnie jak to gra...
    Licze że w końcu się dowiem :)
    Chciałem na AS posłuchać, ale xt19 były tylko w paru monitorkach, które tylko stały niepodłączone :)
    Dzięki z góry za opinie
    Pozdrawiam

sorry za off, ale tutaj chyba nikt konkretnie nie powiedział o jakimś głośniku jak gra, mam na mysli jakąś dłuższą wypowiedź a nie ze gra czysto i coś...

Skomentuj

flodins, http://diyaudio.pl/viewforum.php?f=5
      i to tylko jeden z przykładów. O każdym głośniku na które się pół forum napala jest coś powiedziane, tylko o tym nie...

Skomentuj

Jak konkretnie gra, napewno czysto z małymi zniekształcenami, zero piasku, jeśli słuchałes sc10n to powiem że sc10n to padaczka przy xt19, świszczy , sapie i sypie czasami takim .. czyms ze uszy bolą Ale vifa jak dla mnie zbyt łagodna i w tle, zbyt mocno w tle, zresztą na najwyższym paśmie spl nie jest zbyt wygórowany i pasmo dośc szybko opada i sie kończy, jakbym porównał coś z podobnej ceny co mam teraz czyli dsm25ffl to ... daj spokój z fivką :mrgreen: Tutaj słychać wysokie tony, mocne, szczegółowe, słychać że cos cyka a nie gdzies tam w tle siedzi, mnie fiva nie przypadła do gustu, ale stwierdzę że to dobry głośniczek bo miło się słucha ... zbyt miło i łagodnie.

Skomentuj

Widzisz takero, nie czytasz forum, omijasz wątki, a tak blisko jest możliwość przekonania się samemu jak gra XT19
          Po części podzielam zdanie przedmówcy, XT jest bardzo delikatny,, zdecydowanie nie narzuca się i nie męczy, no i jego największa chyba zaleta to szczegółowość.
          Wczesniej miałem CS 10 i nie mogłem sobie wyobrazić jak cos może lepiej zagrać, ale XT nokautuje go pod każdym względem,
          XT czasem sprawia wrażenie, że mógłby lekko głośniej zagrać, przynajmniej w moim zestawie, chociaż z drógiej strony zastanawiam się czy lekko głośniej nie byłoby za głośno, ktoś na forum pisdał, że u niego w identycznym zestawieniu gra za głośno wiec opinie są podzielone co do głośności.

Skomentuj

Szczegółowa, neutralna, cicha?? wszystko zalezy od zwrotki, ja swoją właśnie całkowicie przerobiłem na 18dB/okt i gra dużo lepiej.Porównywałem ją z Vifa PL27TG35, Xt bardziej przypadła mi do gustu.Miałem też Morela MDT29 i też zostałem przy XT19, planuje porówanać ją do Seasa 22 taf/g zobaczymy.
            Ogólnie rzecz biorąc bardzo fajny głośnik z niskim rezonansem,ładnym, łagodnym, neutralnym dźwiękiem za nieduże pieniądze (niecałe 110pln za sztuke).

Skomentuj

bylbym wdzieczny gdybys vife z seasem porownal.

Skomentuj

a jak wypada vifa w porównaniu ze wstega monacora???

Skomentuj

Na wstęge to chyba zbyt wcześnie,moja jak na razie nabiera mocy u Irka.I wątpie aby ktoś od niego miał wcześniej.

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan
                    a jak wypada vifa w porównaniu ze wstega monacora???
                    lepiej nie pytać...
                    imho nie ma najmniejszego porównania, choć wstęga ma pare plusów,
                    ale jak za taką cene to nie można się było wiele spodziewać...
                    Głównym jej minusem jest brak splu, nawet w parze z stxem ax brakuje go i to wg mnie dość znacznie - głośnik prawie wcale nie gra.
                    Za to plusem jest fakt że nie zapaiszczy to nigdy i baaaaardzo delikatnie to brzmi...
                    Jest z nią jak z szerokopasmowcem - nie kazdemu się to podoba i nie do wszystkiego pasuje.

Skomentuj

mam xt, ale 25, bezpośrednio mogłem ją porównać z sc10 i g20, powiem że oba głośniki niemieckie (pomimo eufori jaką wzbudziły we mnie przy zakupie) wypadają dość blado. A raczej są chłodne jak niemki :lol: . SC czy czasem sypną piaskiem to nie wiem raczej bym tak tego nie nazwał, ale bardziej szczegułowe są g20 i może za bardzo, jedynym przymiotnikiem jaki przychodzi mi do głowy to że jest techniczny, ale do piero w porównaniu do vifki. Nie jest ona przedewswzystkim męcząca, dość szczegułowa ale nie natarczywa. Raczej trudno opowiadać o dźwięku są to raczej moje subiektywne odczucia

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas
                        A raczej są chłodne jak niemki
                        ale przynajmniej głośniki niemieckie ładnie wygladają

sc jak za ta kwote to dobry glosnik nie ma co porownywac do xt bo to już inna klasa

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                          sc jak za ta kwote to dobry glosnik nie ma co porownywac do xt bo to już inna klasa
                          ŁukaszN, masz w zupełności rację co do jakości, na sc za 50 zł, to ozor by mi odpadł. Ale tu rozchodzi się o XT a w chacie mam akurat te 3 tweetery i opisałem swoje wrażenia porównując te trzy przetworniki (swoją drogą większość miała z nimi styczność)
                          a i jeszcze jedno, widziałem ładniejsze tweetery od sc10 ale to chyba ma mniejsze znaczenie niż dźwięk ?
                          Zamiast mówić, że to inna klasa, opisz swoje wrażenia z "obcowaniem" z vifą. :wink:

Skomentuj

ok - w takim razie prosze o ostateczna odpowiedz : G 20 sc czy XT ? Z zalozeniem ,ze polaczymy to z KEPem . I biorac pod uwage,ze ktoras z tych wysokotonowek trzeba bedzie zastosowac do wszystkich elementow KD ,ale na 2giej szali trzeba postawic fakt,ze fronty beda graly jako stereo przy muzie.

Skomentuj

Do tych dwóch głośników dorzuciłbym Seasa 22tafg ( 19mm aluminium w polinku 100pln z vatem). Miałem styczność tylko z Xt19 ale Seasa mnie korci

Skomentuj

Czaruję...
                              X