Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowe wiesci - znalazlem niskotonowke - BEYMA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nowe wiesci - znalazlem niskotonowke - BEYMA

Witam

Patrzac na stare glosniki w garazu, jedna niskotonówka mnie zaciekawiła, i ja wyjałem z kolumny, zobaczylem symbol : to ten http://www.dexon.pl/sklep/index.php?d=produkt&id=804

Chciałbym z niego zrobic tube do pokoju, moglby mi ktos dac schemat zwrotnicy jaka powinienem zastosowac do niego ?

TUBE? czy obudowe w ksztalcie walca? ale do pokoju nonsens. wiec moze po prostu SUBWOOFER?
    zwrotnica to padaka teraz wykorzystyje sie filtry aktywne.
    polecam ARTY ze strony glownej....

Skomentuj

a ja polecam kosz bo kolega nawet niewie o co pyta... :P

Skomentuj

to jest dobry glosnik na kolumny estardowe. Uzypelniony dobrym wysokotonowym narobi sporo halasu a o to w naglosnieniu chodzi.

Skomentuj

pisze jeszczwe raz, juz pow stepnym poczytanie artykułow, sam teraz jak patrze na moj post wyzej, to srednio tam konretów, juz mam torche wiecej pomysłow, teraz mysle ze bardziej konkrtne odpowiedzi dostane :
          Czy taki glosnik (ma sztywne zawieszenie harmonijkowe) nadaje sie do pokoju jako subwoofer ? czy skrzynia kolo 40 litrów wystarczy ? tak podal winISD

cz 60HZ dla -6dBa i 90hz dla -3dBa bedzie sie nadawalo do czegos czy dac sobie spokoj ?

glowne zalozenie to muzyka typu techno, drum'n'bass, ogolnie na male tance w pokoju :P

Prosze o jakies porady itp

Skomentuj

drum n bass? zapomnij o niskim basie,nie w tej cenie raczej.
            jesli chcesz tube to raczej niebedzie pasowac,bo w niej (z tego co wiem) jest krotki bas,z wykopem,a w dnb raczej niski miesisty bas potrzeba.

Skomentuj

to jest glosnik do nadstawek na bas bym z tego nie liczyl...

Skomentuj

Głośnik dobry do odsłuchów.

Skomentuj

BikerBo byś się rowerem zajął a nie o głośniki pytasz :P

Skomentuj

Czaruję...
                  X