Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny do RADMORA5102

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny do RADMORA5102

Witam jestem nowy w te klocki więc wolę zapytać starych wyjadaczy.
    Wyremontowałem RADMORA 5102 no i mam kolumny w których siedzą takie głośniki jak GDN16/10 oraz GDW6,5/15 wymiary zewn. kolumn to 335x197x200
    czyli (wysxszerxgłęb).Kolumny te działały z takim amplitunerem jak ELIZABETH
    chyba pamiętacie takie cudo.W jednej kolumnie prawdopodobnie siada GDN bo słychać przy niskich częstotliwościach charczenie,sprawdzałem z drugą kolumną i jest OK.Czy taki głośnik można jeszcze gdzieś nabyć bądź jaki inny mozna w to miejsce wstaić,acha średnicza otowru GDN to 138mm a GDW 58mm.
    Chyba że ktoś może poradzić jakieś inne kolumienki do zrobienia.Dzięki

witka, dostalem od kumpla te kolumny, i od nich zaczalem przygode z audio, z poczatku chcialem wymieniac przednia scianke i wstawic tam 20cm i jakis tweeter, ale sie okazalo ze to nie pasuje do siebie, i stwierdzilem ze lepiej sam zaczne kombinowac, i zrobilem kolumny, ale to inna bajka, w miejsce tych glosnikow mozesz wstawić głośniki od STX'a, www.stx.pl, mają idealne zamienniki tonsila no i są niedrogie, jakoś pewnie zagra, ale co do kopulki to zainwestuj w 11/100 tonsila, ewentualnie oklepana tesla arv 104, ale jak te tonsile 9/40 ktore tam siedza dzialaja dobrze, to je zostaw, byly calkiem niezle, wygladac bedzie to tak jak bedzie wygladac, ten front dla mnie troche nieciekawy no i ksztalt kolumny,ale jak chcesz, chyba ze chcesz jednak robic budy od poczatku to juz inna sprawa, ale jak nie to kup zamienniki stx'a i bedzie git, No i wymien ten szpetny material na maskownicy, bo wyglada masalkrycznie ;]

pozdro

Skomentuj

Dzięki za odpowiedź .Coś spróbuję zrobić , przemyślę i policze i zobacze co będzie opłacalne.Jeszcze raz Dzięki

Skomentuj

Czaruję...
      X