Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitorki GDN-15-100-8-AX + ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

monitorki GDN-15-100-8-AX + ???

Witam!
    Mam zamiar zrobić monitorki na tym stx'ie GDN-15-100-8-AX , obudowa ~11L, ale nie wiem jaką wysokotonówke do tego dać i czy robić obudowę zamkniętą czy bassreflex :?: . Monitorki mają służyc głównie do muzyki elektronicznej, i ogólnie house, dnb ale głównie elektronika. Maksymalnie do wydania na jedną wysokotonówke mam 70 zł, no 100 zł to max. Możecie coś poradzić :?:
    czekam na propozycje, pozdrawiam

skowron6, buda br, wysokiego hmm ja bym chyba brał g20 lub vifke xt19..

Skomentuj

Zamieszczone przez skowron6
      obudowa ~11L, ale nie wiem jaką wysokotonówke do tego dać i czy robić obudowę zamkniętą czy bassreflex
      znasz objętość, a nie wiesz jaki typ budy ??
      Zamieszczone przez skowron6
      na jedną wysokotonówke mam 70 zł, no 100 zł to max
      problem w tym że właśnie od 100zł zaczynają się ceny sensownych wysokotonowych głośników. Poniżej tej kwoty są tylko STXy AJ i sc10n...
      No chyba że coś z allegro, ale tak czy inaczej pozostaje problem zwrotnicy.
      Myślę że optymalnym rozwiązaniem byłaby XT19, możliwe że w najbliższym czasie pojawi się schemat zwrotnicy do tej parki :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
        problem w tym że właśnie od 100zł zaczynają się ceny sensownych wysokotonowych głośników. Poniżej tej kwoty są tylko STXy AJ i sc10n...
        a ja za te pieniadze kupilem (nowe) vife d27tg i peerlessa NDT-53 :razz:

Skomentuj

moj wyglada tak
          Załączone pliki

Skomentuj

eeeeeee IRKU to chyba nie ten dzial :roll:

napisz cos o nich w dziale konstrukcji to sobie pokrytykuje troche :mrgreen:

Skomentuj

irek, wrzucaj do konstrukcji :)

Skomentuj

brzydka ta obudowa (ksztalt).... taki kloc ... ale pewnie nie innego sensownego nie szlo wymyslec, moze nadrabia wyglad dzwiekiem ;p .... jak wyjdzie ta 18 z tej seri to chyba w sam raz na standy bedzie ... czyli waskie i glebokie

Skomentuj

A dla mnie podoba się ta obudowa :) Ciekawy jestem jak zostałą wykończona a dokładniej czym

Skomentuj

Ja tam widzę....moją wstążke :lol: Ale i tak już jej nie lubię...Ogólnie jak na gust laika...za szeroko.No ale ja jak zwykle tak sobie od siebie,nie ma se co serca brać,ot taki dziwak ze mnie... :roll:

Skomentuj

irek czy ty przypadkiem nie oszukujesz ?? coś mi się wydaje że tą obudowe juz wcześniej u ciebie widzialem :P

Skomentuj

prosze nie krytykowac bo to nie ten dzial :)
                        Jak znajde wiadro czasu to wrzuce do konstrukcji wiec moze teraz sie wykrytykujcie a potem maja byc same pochwaly :)

Buda, srodek,tyl oraz gore z dolem ma obita welurem. Jest to o tyle fajny material ze praktycznie w calosci pochlania swiatlo tylko pod niektorymi katami sie swieci. A boki to zwykly MDF sfrezowany i polakierowany pistoletem na czarno. Na szybko tylko to mozna bylo zrobic.
                        Nastepna jesli powstanie (z kopulka) bedzie nieco wezsza. Gdyby wielkosc przedniej scianki ograniczyc tylko do miejsca zajmowanego przez glosniki to objetosc bylaby na tyle mala ze glosnik nie mialby w czym grac. A glebokiej kolumny na pol metra to ja nie bede robil bo wygladalaby jak wagon. Proporcje zostaly dobrane na zasadzie wizualnej a nie dopasowane do miejsca zajmowanego przez glosniki. Zastosowanie doklejanych bokow i umieszczenie glosnikow wraz z b-r w pionie powoduje optyczne wyciagniecie kolumny w gore. Gdybym szerokosc ograniczyl do szerokosci glosnikow to musialbym powiekszyc glebokosc a wtedy kolumna wygladalaby jak gruba stojaca ksiazka czyli na oko bylaby niestabilna. Moge obiecac ze nastepna bedzie ze 2cm wezsza.

Skomentuj

a pytanko u kogo bym mógł zamówić zwrotke na ten głośnik i vife xt19 :?: nie mam pojecia o zwrotkach i elektryce...

Skomentuj

skowron6, wpierw musisz poczekać aż ów zwrotka się zaprojektuje :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X