Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3 drożne kolumny?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mess!ah
    moim zdaniem, zrób pożądne monitory, przydadzą się również w pracy dj (jeśli masz jakieś projekty to do odsłuchu w sam raz) , jeśli będzie potrzeba więcej basu, to wtedy sub i uzyskasz klasyczne 2.1. :razz: Chociaż moim zdaniem suby do stereo to nieporozumienie.

pozdrawiam Olsztyn, miasto ERASERA (DJ), pewnie go znasz bo jest na wszystkich większych imprezach, kręci mocne klimaty na swoich deckach, może kiedyś go wyda WARP records (czego mu życzę)

Skomentuj

mówiłem że wzmaka mam ugadanego. 400 zł na głośnik i ewentualnie do budowy niektóre potrzebne rzeczy. Wzmaka będę miał 150. Identfident jak na stronie stx'a. Więc chce pod niego głośnik kupić.

a ogólnie system chcę zrobić 7.1
      Fronty 2x
      Sub 1x
      Centralny 1x
      i 4 x Surround

A dosyć dużo osób robi 3 drożne kolumny frontowe.

Skomentuj

hm
        Zamieszczone przez Mess!ah
        A dosyć dużo osób robi 3 drożne kolumny frontowe.
        na tym forum raczej malo...
        3 glosniki nie oznacza ze sa 3 drogi

Skomentuj

[quote="przemo-lukas"]Mess!ah
          Chociaż moim zdaniem suby do stereo to nieporozumienie.

A to niby czemu?? Bo pierwszy raz na forum spotykam się z tą wizja :-)

Skomentuj

MormoN, widac ze jestes tu swierzy. teoretycznie muzyki powinno sie sluchac na samym stereo, ja jednak preferuje 2.1

Skomentuj

No jestem :-) W sumie racja... sub zagrywa najniższe częstotliwości z dwoóch kanałów... no i stereo "basowe" wali w kupe :-) Ale biorąc pod uwagę częstotliwości subwoofera do 80 hz (cos około tego podobno luidzkie ucho nie wychwyci kierunku...) można stwierdzic że różnica jest żadna w tych dwóch systemach... :-) Tylko w kosztach :-) Czyż nie? :-)

Skomentuj

brzmienie jest inne chyba ze glosnik podobny(np w170s i w250s)

Skomentuj

inne mowisz... podejrzewam że różnica w tym brzmieniu tkwi tylko w teorii... :-) Chyba że trafi sie człowieczek który zamiast uszaków ma sprzęt pomiarowy :-) Jeżeli mam podłogówki 2-way które schodzą do 40hz a suba który dobrze pogrywa do 80hz nie zauważe różnicy... Składa się to co zaspokoi nasze ucho a nie to co zagra idealnie dla jakiegos opętanego audiofila (lub będzie pracowac zgodnie z teorią) :-) Jeśli się myle niech ktos mnie oświeci :-)

Skomentuj

Czaruję...
                  X