Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny do ROCKA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny do ROCKA

Chcę zrobić kolumny typowo do rocka i metalu. Kolumny mają mieć bardzo szybki bas. Charakter brzmienia ogólnie estradowy. Co do głośnika niskotonowego to już prawie wybrałem.

Będą to:
    http://www.eminence.com/proaudio_spe...0&SUB_CAT_ID=2
    albo
    http://www.eminence.com/proaudio_spe...2&SUB_CAT_ID=2

I tu pada moje pytanie. Jaki wysokotnowy proponujecie?

No cóż, jak sobie tak rozmawialiśmy, to chyba sam wiesz, że Beta jednak lepsza, a i po co estradowa 12" (właśnie - ile mkw pomieszczenia?)
    Co do wysokotonówki - no ja bym się na tubę jednak nie zdecydował. Coś z dużym SPLem ostro brzmiące, więc może zachwalany za ostrą grą DSM25FFL?

Skomentuj

Czekaj czekaj to maja być estradówki do nagłaśniania wiekszych pomieszczen czy coś do domu??

Wysokotonowy jak do tego to chyba jakiś driver ewentualnie tuba bo to i szybkie i głośne

Skomentuj

Wiele audiofilskich firm robi kolumny o dużym SPL na estradówkach :)

ma być do domu głównei charakter estradowy i mega szybkość basu.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
          i mega szybkość basu.
          Czyli,duża średnica,xmax taki sobie.Będzie kopać beznamiętnie.I o to chyba chodzi.A 12 cali jak najbardziej pożądane,ładnie przesunie sporą ilość powietrza.I dość szybko.A o to tu w tym chodzi.

Skomentuj

Umberto tak wąłsnei ale chyba wezme Bete 10' ma niższe FS i większa cewkę. Mam pomału dośc słuchając metaliki czy Purpli dzwięku z BR. jest piekny ale jakoś nie o to w tym chodzi.

Umberto. Jak mi braknie z nich basu to dozbieram na Kappe pro i będzie Tubka z Twoją i Tomaszka pomocą :)

Skomentuj

dj_zibi, a nie ma sprawy,jak się do czegoś przydam to tylko będę się cieszył.
              Odnośnie BR,znam ból,ja sam się od pewnego momentu zniechęcam.Co prawda w innych warunkach ale jednak.

Skomentuj

TZn BR dobry ale ale nie do wszystkiego:]

Skomentuj

jeśli chodzi wysokotonówki [jak również i niskotonowce] to polecam przejrzeć ofertę Selenium [westmusic.pl] są to niezłej klasy głośniki w niewygórowanych cenach
                  [sprawdź moją konstrukcję na supertweeterze ST302]

Skomentuj

Czaruję...
                  X