irek, opuść jeszcze 100zł i biorę :-)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
beyma.
Collapse
X
-
irek, a czy moglbys zalatwic nowe beymy ze znizka?:P wszyscy wiedza ze masz mozliwosci:P
no i jeszcze jak mozesz napisz cos o tym glosniku. warty jest swojej ceny? moze jest cos lepszego za ta kase? jak gra?
[ Dodano: 2006-12-07, 18:19 ]
irek, a czy moglbys zalatwic nowe beymy ze znizka?:P wszyscy wiedza ze masz mozliwosci:P
no i jeszcze jak mozesz napisz cos o tym glosniku. warty jest swojej ceny? moze jest cos lepszego za ta kase? jak gra?
ps. lekko uzywany tzn?:>
Skomentuj
-
po co sie pytacie czy moga zalatwic taniej skoro napisalem wyraznie ze ma ten glosnik za 450zl w zasadzie nie uzywany. Byl kupiony jeszcze po starej cenie wiec tanszego nie znajdziecie. W elmuzie mam chyba 20% znizki.
Sam glosnik jest fajny ale jest drogi i jak wiekszosc beym ma problemy z Xdam. Przy wiekszej mocy slychac udezenia dolnego zawieszenia o magnes. Glosnik ma Xmax =9mm ale zmierzony Xdam wynosi tylko 12mm. Cewka jest ogromna bo 4calowa wiec teoretycznie nawet do 1000W powinna wytrzymac jednak nie ma sensu pakowac wiecej niz 300. Glosnik jest bardzo dynamiczny i nie muli a potrafi zejsc dosc nisko. Parametry T-S juz sie nie trzymaja kupy bo beyma zmienila zawieszenia bo poprzednie byly za miekkie i zle wykonane. To taki prawie estardowy glosnik w wykonaniu domowym. Pierwsze eminence delta 12lf byly na miekkim zawieszeniu ala domowe a czym nowsza wersja tym sa bardziej sztywne oferujac teraz Fs=51hz a pierwsze mialy <40hz.
Podsumowujac beyma power12 gra bardzo dobrze wiec jak ktos ma >1kzl na wydanie na zrobienie suba to prosze bardzo.
Skomentuj
-
irek, a co myslisz zeby dolozyc do 15calowki?:)
kiedys pisales ze mailes jakas beyme po serwisie to o to chodzi?:) bo wiesz kupujac nowy mam gwarancje, zawsze cos... przy tek kasie wydanej te kilka dych nie jest bardzo istotne a gwarancja moze sie przydac zwlaszcza ze to delikutasny glosniczek.
Skomentuj
-
Z tego co słyszałem po wyczynach z 12br70 to cewke tez wymieniali na gwarancji
Jednak ja bym sie nie martwił o ta nieszczesna cewke sam irek powiedziale ze teorytycznie wytrzyma 1000W, a przecież nikt do domu nie bedzie dawał tego 1kW wystarczy 400W i git. Do tego głosnik jest dos efektywny wiec i to nad to dodajmy do tego troche zdrowego rozsadku i nie ma sie o co martwic :]
Skomentuj
-
i co ze beyma byla na gwaracnji jak nie zdazylem jej podlaczyc a juz sei okazalo ze ma wade fabryczna (jak wszystkie inne) i tzreba ja odeslac do naparwy. A po wklejeniu nowych bebechow z 27hz zrobilo sie ok 40, Qts skoczyl do gory i mam piekny wysokiej klasy glosniczek. A niec hsobie lezy i sie kurzy, wykozystuje go do testowania wzmakow do subow. Mam takich glosniczkow kilkadziesiat.
Stukanie w beymie to uderzenie dolnego zawieszenia o magnes i nie jest tak slyszalne. A wystepuje na pewno nawet na wzmaku ADS-a, ktory ma filtr z napisem 75hz a faktycznie obcina przy 150.
Skomentuj
Skomentuj