Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lewy---prawy coś nie tak :-/

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Lewy---prawy coś nie tak :-/

Jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem wzmacniacza Technics SU-V470 PXS i z niewiadomo jakiego kurka powodu dwa kanały grają z lekka różnicą w brzmieniu... a dokładniej głośnosci... może to malutka różnica ale drażni moje zmysły :-) Co to może być ?? Dodam tylko że to nie jest wina sygnału... poprostu jeden kanał gra troche inaczej od drugiego...
    Pomocy... :-(

u mnie w Pioneerze jak gral jeden kanal ciszej to bylo cos z potencjometrem

Skomentuj

No tak ale kutka którym.. i jak to najlepiej sprawdzić...?? Dodam jeszcze że po zapodłączeniu trybu mono wszystko gra normalnie....

Skomentuj

miałem cos podobnego problem lezał w potecjometrach w equalizerze. jak sprawdzić ? najepiej wymienić kazdy i zobaczyc który sprawi ze wzmacniacz zacznie grac tak jak powinien. mozesz tez podłaczyć omomierz pod kazdy z potencjometrów (po uprzednim odlutowainu ich od ukłądu) i sprawdzić czy rezystancja zmienia sie tak jak powinna. Najlepszym jednak rozwiazaniem było by podłaczenie sprzetu pod oscyloskop i pobawienie sie wszystkimi potencjometrami :). Problem jednak moze lezeć znacznie głebiej ... ja opisałem tylko swój przypadek.

Skomentuj

najprosciej to zacznij sluchac i regulowac potencjometrami i jak bedziesz slyszal ze cos sie zmienia to bedziesz wiedzial ze to ten

Skomentuj

No można... ale tak dokładniej opisując moje wrażenia odsłuchowe to w jednym kanale kolumna gra poprostu niżej... są w pewnym stopniu odcinane wyższe częstotliwości... przez co strasznie zmniejsza się z jednej strony "głębia" dzwięku. Czy to aby na pweno potencjometry?? Denerwóje mnie to strasznie...

Skomentuj

moze problem tkwi w ustawieniu kolumn?

Skomentuj

MormoN, i co, pewnie prawa gra "słabiej". Nie przesadzaj, że to tak ostro słychać (choć jeśli Ci coś padło), ale takie jest stereo. Więcej basu "powszechnego" z moich doświadczeń wyninka, że idzie na lewą stronę:-)

Skomentuj

Hehe... Langusta po zmianie kanałów na wyjściu sytuacja się odwraca. Rozbiore tago skurczybyka i jak coś ustalę to na pewno napisze.

Skomentuj

Czaruję...
                  X