Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

RAVEMASTER 154-II -ILO LITROWA OBUDOWA!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

RAVEMASTER 154-II -ILO LITROWA OBUDOWA!!!

witam serdecznie kupiłem głośnik niskotonowy Ravemaster 154-II i niewiem jaką mam zastosować obudowe ilo litrową (bass-reflex) najlepiej prosił bym jak by mi ktoś podał jaka obudowa w szczegółach:

1.Ilo litrowa
    2.jaka grubość płyty
    3.MDF czy sklejka
    4.czy wytłumiać i dawać zwrotnice basową jak tak to jaką????
    5.otwór bass reflex ile cm???

Dziekuje wszystkim za szczegółowe dane prosze was zalezy mi na tym Pozdrawiam

a pupcie podetrzec?

czlowieku,na forum bylo tyle o tym glosniku,ze sie w glowie niemiesci,luzyj opcji szukaj!

Skomentuj

djwhite1987, chlopie zejdz na ziemie...
      1) 100-110L
      2)najlpiej kanapka ok 40mm.
      3)MDF
      4) - eksperymentalnie sobie dobierzesz.
      - zwrotnica NIE, filtr aktywny TAK
      5) oblicz w WINISD

Skomentuj

-ja wlasnie robie takiego suba i mam wymiary
        55x55x52 - co daje zewnetrznie okolo 160 litrow , wewnetrznie jest chyba 113
        odejmujac magnes + rure bass reflex + stelarz wyjdzie okolo 100 litrów

-płyta chyba mdf... [ niewiem bo kumpel mi robi ]
        -ja nie wytłumiam
        -rura bass reflex kupiona w kanalizacyjnym ... 15,2cm srednicy otwór i 41 cm długosc - strojenie 32hz.
        grubośc scianek budy 2,8 cm kazda + przednia dodatkowo wzmocniona 1,8cm.
        + filtr aktywny
        wszystko to gralo bedzie z holtonem 300.
        jak juz bedzie gotowe ocenie jak gra ;-] pozdro

Skomentuj

http://www.ravixaudio.4web.pl/?lang=...=36&img=1&ob=1

Skomentuj

na poczatku tez myslalem o 3 bass reflexach jak poleca producent ale duzo osob robi 1 rure i jest dobrze...
            co sadzicie o tej mojej rurze? niejest ona za duza ?
            przypominam - 16cm srednicy [ odejmujac grubosc scianek rury wychodzi 15,2 ] i dlugosc 41 cm - 32hz @ 100 litrów
            pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez syrius18
              -rura bass reflex kupiona w kanalizacyjnym ...
              ale takiej rurki ladnie nie wykonczysz. nie lepiej juz pomyslec nad b-r szczelinowym?? taniej i niemartwisz sie "czy znajdziesz taka rurke"

Skomentuj

Umberto mial taka rure i ja pomalował i wygladało niezle.

Skomentuj

Autorze tematu - zamow se lepiej to pudlo. Jest tyle na ten temat, ze az szlag trafia z takimi pytaniami. Zaloze sie, ze nigdy nie bedziesz zadowolony... obojetnie ile razy i kto bedzie Ci pisal, ze ma byc 100 litrow i strojenie w okolice 35 Hz BR o tunelu przekrojowo odpowiadajacym rurze o srednicy 14 cm, dlugosci okolo 30 cm...

Skomentuj

Re: RAVEMASTER 154-II -ILO LITROWA OBUDOWA!!!

Zamieszczone przez djwhite1987
                    witam serdecznie kupiłem głośnik niskotonowy Ravemaster 154-II i niewiem jaką mam zastosować obudowe ilo litrową (bass-reflex) najlepiej prosił bym jak by mi ktoś podał jaka obudowa w szczegółach:

1.Ilo litrowa
                    2.jaka grubość płyty
                    3.MDF czy sklejka
                    4.czy wytłumiać i dawać zwrotnice basową jak tak to jaką????
                    5.otwór bass reflex ile cm???

Dziekuje wszystkim za szczegółowe dane prosze was zalezy mi na tym Pozdrawiam
                    Temat na smietnik.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      ale takiej rurki ladnie nie wykonczysz. nie lepiej juz pomyslec nad b-r szczelinowym??
                      kupujesz wylot taki aby pasował i masz ładnie wykończony br.
                      Zamieszczone przez Tasior
                      Umberto mial taka rure i ja pomalował i wygladało niezle.
                      U mial chyba tą grubościenną i zfazował po prostu wewnętrzną krawędź co też daje niezłe efekty ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                        U mial chyba tą grubościenną i zfazował po prostu wewnętrzną krawędź co też daje niezłe efekty ;]
                        No nie tak do końca...
                        Rura nie byłą grubościenna ,ot zwykła kanalizacyjna.Ino wklejona w dokładnie wykonany otwór a następnie obrobiona frezarką aby nadać że tak powiem "trąbkowy" wylot.Cała tajemnica.
                        A wygląd nadały odpowiednie manewry pędzlo-bejcowe.Ogólnie sie po prostu udało :lol:

P.S.

Pudło stoi w przechowalni i się kurzy,może się komuś przyda?

Skomentuj

Pudło stoi w przechowalni i się kurzy,może się komuś przyda?
                          w sumie moge wziac jak ci nie potrzebne

Skomentuj

Zamieszczone przez greg00
                            w sumie moge wziac jak ci nie potrzebne
                            No problems,kilkadziesiąt PLN i Twoje.
                            Materiał i praca kosztuje.A to w sumie gotowiec,można ino image zmienić.Ale to już nie moja sprawa.
                            I żeby nie było,odbiór osobisty,troszkę waży,poczta raczej się załamie :cool:

Skomentuj

zle mnie zroozumiales troche :) napsalem wziac :P a nie kupic hehe (joke of course)
                              wystaw w ogloszeniach moze ktos sie zglosi, ja tam wole sam robic i sie troche podksztalcic w tym kierunku

Skomentuj

Czaruję...
                              X