Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Beyma 6b30p

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Beyma 6b30p

kto kolwiek slyszal kto kolwiek wie!
    co myslicie o tym przetworniku, nie jest drogi, ma spora efektywnosc, moze nisko nie zejdzie ale powinien grac detalicznie i szyblko.
    moze ktos slyszal to cos?:]
    http://profesional.beyma.com/ENGLISH...?pdf=6B30P.pdf

[ Dodano: 2006-12-19, 23:48 ]
    http://profesional.beyma.com/ENGLISH/producto.php

w sumie to dość ciekawie to wygląda, a ile kosztuje ?
    pasmo super pięknie na wykresie nie wygląda, ale da się przeżyć :)

Skomentuj

dość ciekawy głośnik jeśli zalezy ci na duzej dynamice i detaliczności to jak najbardziej polecam. Ma to mały mms i duzy B-L więc zpowiada się dość ciekawie. Co do obudowy w warunkach domowych spokojnie mozna mu dać nawet 20-30L - wytrzymałość mocowa mocno spadnie ale głośnik nadrabia to SPL więc i tak zagra głosniej niz większość "domówek

Skomentuj

na super niskim basie mi nie zalezy bo z zalozenie ma to grac s subem. wazne sa tylklo dynamika, szczegolowosc i efektywnosc. jesli bedzie malo mozna zrobic po dwa glosniczki na kolumienke.
        teraz tylko z czym to polaczyc od gory. moze tez cos beymy?:)
        naped jest spoko bo symasym;]

Skomentuj

Mówiłem, że ARZki się szybko nudzą :mrgreen:

Skomentuj

hmmm no czy ja wiem... za kazdym razem zaskakuja mnie. teraz powstana tuby do duzego pokoju na nich.
            jedyny minus to ze sa strasznie, strasznie kierunkowe i w malym pokoju jak jest problem z ustawieniem to moze byc bieda.
            to taki maly offtop o ARZ.
            a jak z tymi Beymkami?:P

Skomentuj

arz kierunkowe? no przepraszam bardzo ale z tym sie niemoge zgodzic.
              Poprostu dzwiek mnie otacza :) bylem zaskoczony tym...

Skomentuj

Tasior, a ja z tobą sie nie moge zgodzić Nie nowina że głosnik szerokopasmowy ma skopane charki kierunkowe, jeżli tego nie zauważyłeś przy ARZ to dziwe sie troche tobie

mIKI, a moze Beyma 8AG/N i...

http://www.diyaudio.com/forums/showt...threadid=50153

Skomentuj

LukaszN
                  Niewiem czy myle pojecia,ale przestrzen i scena,jest lepsza z arz niz z w170s i sc10n.
                  moze ja mam tak dziwny pokoj ze mi tak odbijalo dzwiek,niewiem... w kazdym badz razie czulem sie jakbym byl w srodku dzwieku.

Skomentuj

proponuje poszukać czegoś z serii studyjnej bardzo ciekawy jest T2010

mylisz pojęcia charki kierunkowe mówią o tym jak kolumna gra gdy stoisz pod pewnym kontem do niej (albo ona do ciebie sprawa względna :P )

Skomentuj

no Tak ale jednak niezauwazylem tego,jutro sprawdze.
                      wybaczcie za offtopic.

Skomentuj

Sound Wave, slyszales te glosniczki czyli 6b30p i t2010 oraz t2030? jak myslisz czy sa warte swojej ceny? mozesz napisac cos wiecej o ich brzmieniu i mozliwosciach?
                        maja mala moc ale dosyc wysoki spl. chcialbym zeby graly a aktywna beyma power12 (moze tez wiesz cos jeszcze na jej temat?) i jak myslisz jes sens dawac 2 x niskosredniego? i czy ta kopulka 'da rade'?

Skomentuj

miałem okazje słuchać starszej siostry czyli 8m60 i głośnik naprawde rewelacyjny. T2010 słyszałem w jakiś odsłuchach studyjnych

co do mocy - 15W na wysokotonówke to bardzo duzo gdyby to był monacor na bank napisali by 200W :) to samo 50W 8m60 to tak jak tonsilowskie 80 czy alpierdowskiego 260

Skomentuj

Sound Wave, a jak myslisz jest sens dawac po 2 glosniczki na kolumne?

Skomentuj

SW a tą 8m60 słychałeś z jakim podziałem? Opisz prosze dokąłdnie ten głosnik

Skomentuj

Jakie byście strojenie zaproponowali do 6B30P ?
                                Wytrzymałość mocowa ma świetną. jednak w każdej sensownie dużej obudowie daje silne podbicie.
                                W obudowie zamkniętej nie ma dołu.
                                Może są jakieś projekty budek pod tę Beymę ?

Skomentuj

ja chyba zdecyduje sie na 15L. dol to nie problem bo bedzie power 12;] tylko teraz pytanie.. jedna czy dwie na kolunie?
                                  ps. raczej bez sensu jest dawac duza bude dla tego glosniczka.

Skomentuj

niestety m80 słuchałem w firmowych kolumnach więc zielonego pojęcia niemam jaki to miało podziała ani nawet jakie filtry... grało to całkiem fajnie - jak wzystkie beymy twardo i ostro doskonałe detale :)

Skomentuj

Czy po tylu latach jest jeszcze ktoś kto słuchał, miał, robił coś z Beyma 6B30/P ?
                                      Głosnik wydaje się możliwy do TL i to wg jej "klasycznych" zasad. Co o nim myslicie ?

Skomentuj

Glosnik jest ciekawy dosc, jak ktos lubi plastykowe membrany. http://www.sinus-pollux.de/cigl.html...0Beyma%206B30P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X