Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomoc w doborze wysokotonowców.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pomoc w doborze wysokotonowców.

witam potrzebuje głośniki wysokotonowe cenie do max 45zł sztuka. głośniczki te grały by z stxgds 22 120 4 SE. co polecacie??

hm... poczytaj troche forum, wszyscy beda zapewne pisac jedno: doloz 5zł i sc10n lub aj stxa.....

Skomentuj

Jak do tego Gdsa to moze lepiej taniego STxa za 18zł?

Skomentuj

Zamieszczone przez greg00
        hm... poczytaj troche forum, wszyscy beda zapewne pisac jedno: doloz 5zł i sc10n lub aj stxa.....
        sc10n no troche nie halo do estradowki :)

Skomentuj

Mistrzu halogenowy poszukaj czegokolwiek z wysokim SPL bo tobie przecież tylko na tym zależy :-) A SC10N możesz posłuchać u mnie jak się nad nim będziesz zastanawiał.
          PS: Najpierw przerób te pudełka z tym GDS bo to do niczego nie jest podobne :-)

Skomentuj

Mormon kasztanie o gustach sie niedyskutuje a te pudełka mają odpowiedni litraz i conajwazniejsze są jakie mnialy byc wiec spadaj. oraz nie rob offtopu bo nic nowego do tematu niewprowadzasz. wysoki spl?? cos mi sie zdaje ze caly zestawpowinien mniec porownywalny spl zeby np wysokie tony nie zagłuszaly srednich wiec wiesz. reszcie bardzo dziekuje za odp. i jeszcze jedno na jakiej czestotliwosci ucią niskie pasmo tym wysokotonowym??

zibi o tym mowiles? http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

Skomentuj

tak, o tego chodzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez halogen0
                greg00 napisał/a:
                sc10n no troche nie halo do estradowki :)
                opsa, nie dopatrzylem sie ze to estradowy. moj blad, zwracam honor :)

Skomentuj

ale mi to estradowy glosnik - on ma 91dB SPLu z wata... daj mu 4ohmowa kopulke pj, a bedzie ok... moze nawet sie troche "wywyzszac" to ja najwyzej stlumisz...

Skomentuj

dobra to jeszcze bym was prosil o schemat filtru :)

Skomentuj

na kopulke 1,0mH i 5,6uF. bardziej nie ma co kombinowac bez pomiarow.

Skomentuj

ja bym raczej dał coś koło 4,7 u i 100uH

Skomentuj

Co do tych pudełek na GDS`y nie miałem na myśli ich litrażu... tylko całą konstrukcje. A poza tym są strasznie małe (ile to ze 10 literków?) jak na 22 cm głośnik... :-/ ale nie wiem bo to w sumie estradówki.... Aaaa no i gdzie ty tam chcesz te wysokotonowce wcisnąć?? Chyba nie na górną ściankę ....:-) a na front to Ci się raczej nic nie zmieści.... hehe :-)

Skomentuj

10L dla tych GDSów to spokojnie - głośnik tak czy siak niedaje basu a tak przynajmniej wytrzymałość mocowa lepsza :)

Skomentuj

siedzą w 12L do basu to mam syba kolumienki mają zadanie wytworzyc średnie i wysokie czestotliwosci:)

[ Dodano: 2007-01-04, 15:05 ]
                              dzis dostalem te pj-ty zaraz krece jakąś zwrotke i zobaczy sie jak to daje rade dzieki za pomoc :)

Skomentuj

Czaruję...
                              X