Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX 22/120/4 SW

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX 22/120/4 SW

Witam , czy ktos z was posiada wymienione w temacie głosniki ? jezeli tak to prosioł bym o parametry najlepiej mierzone poniewaz na stronie stx nie ma ich .. :/ moje beda pracowac w subwoferze i teraz czym je zasilicz jaka powinna byc nominalna moc , poniewaz poprzedniego suba na 2*22/120sc zasilałem sharpem 7700 w ktorym siedzi stk mozna było dac max 40% mocy ..:/

zaraz pomierze jeśli jeszcze jakiś mi został gdzieś :P

Skomentuj

dalex1, ja mam , ale niestety nie mam jiga...
      ps ile dales?? bo ja 22 zł

Skomentuj

ja 30 :/ od Pana nad Toba :) ale maja takie same parametry co 20/120/4AW ?

Skomentuj

Ten głośnik najlepiej sprawuje sie w obudowach 20-25l strojonych w zależności od zastosowania 40 - 45Hz. 20l @ 45Hz dobrze sprawdza sie w samochodzie a większa obudowa z niższym strojeniem daje sobie dobrze rade w domu.

Do napędzenia niego dobrze mieć minimum 100W ale i więcej nie zawadzi.

[ Dodano: 2007-01-01, 17:18 ]
          Zamieszczone przez dalex1
          ja 30 :/ od Pana nad Toba :) ale maja takie same parametry co 20/120/4AW ?
          Nie do końca takie same, są nieco inne ale nie znacząco gorsze. Prawda jest taka że AW drugiemu AW nie równe więc to też różnie bywa.

z tego co pamietam 22-120-4SW miał w pomiarach QTS coś ok 0.4 FS ok 38Hz.

Skomentuj

A czemu roznia sie? powinny byc takie same przeciez tylko kosz inny :) ale miejsza z tym masz moze cały komplet parameterow?

Skomentuj

stx podawal:
              re: 4,1 Ohm
              fs: 33 Hz
              vas: 37 l
              qes: 0,31
              qms: 2,16
              qts: 0,29

Skomentuj

Caleb, to co podawał a to jak było w praktyce to dwie zupełnie inne sprawy :mrgreen:

BTW. Inna w SW jest długość cewki, jest nieco krótsza niż w produkowanych obecnie głośnikach, co ma zalety ale też i wady

Skomentuj

Viper, A masz moze prawdziwe TS ?

Skomentuj

Viper, zapomniałeś powiedzieć o optymalnej budzie bp 4th :)
                    dalex1, parametry są jakby bez znaczenia bo dość dobrze je z Viperem przetestowaliśmy i wiemy w jakich budach najlepiej grają :)

Skomentuj

dalex1, parametry są jakby bez znaczenia bo dość dobrze je z Viperem przetestowaliśmy i wiemy w jakich budach najlepiej grają
                      Spoko spoko ale ja nie wiem i bym chciał je poznac i samemu zobaczyc .. chyba ze to jakas tajemnica :lol:

Skomentuj

dalex1, no na pewno tajemnica , przeca to je prototyp :P

ja go zaaplikuje w 23l@40 hz.. bedzie se grał z xw :P

Skomentuj

Czaruję...
                        X