Ma ktos schemat jak wykonac obudowe piramidowa? I czy dzwiek nie bedzie gorszy od zwyklej obudowy?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak wykonac obuudowe piramidowa?
Collapse
X
-
taka jak na www.stx.pl :P te na stronie glownej takie trojkatne :)
co wy nie wiecie jak wyglada piramida??????:>:>
Skomentuj
-
Co do piramidek...
Proponuję odwiedzić stronę Tonsila i tam pogadać z działem np. technicznym...
Tonsil zrobił skonstruował kiedyś serię serię kolumn o wdzięcznej nazwie " CHEOPS 200 "...
Byłem ich szczęśliwym posiadaczem przez kilka lat... Bardzo przyzwoite głośniki...
Kolumny w kształcie ściętej piramidy, ścianki pochylone " na siebie " od pionu pod kątem chyba 11 stopni, wysokość ok. 75 cm, podstawa w kwadracie ok. 40-45 cm, góra w kwadracie ok. 25 cm. Głośniki w układzie 3 - drożnym. Niskotonowy, który świadomie zmeniłem na GDN 20/80/2 ( fantastyczny głośnik, który w tej obudowie pokazał swoje olbrzymie możliwości... Ten akurat był robiony w kooperacji z Pioneerem !!! ), średniotonowy - kopułka ale nie pamiętam teraz która i do tego kopułka wysokotonowa. W środku zastosowano tak zwaną Linię Transmisyjną - " Labirynt " dla " uwypuklenia niskich częstotliwości... Ta linia kończyła się prostokątnym otworem BR. Skrzynka z 2,5 cm płyty wiórowej wykończona czarnym fornirem, delikatna siatka maskująca a z tyłu złocone i skręcane gniazda głośnikowe...
Jak znajdę gdzieś schemat tych kolumn to zaprezenuję na forum... Chwilowo nie mam innych danych na ten temat.
Bardzo przyzwoite głośniki...
Pozdro.
Skomentuj
-
Objetosc to objetosc.Na stronie Visatona ujuz niema Cairo w archiwalnych a ze skanem sie ociagam bo w pracy mam mnostwo roboty.
[ Dodano: 2004-10-08, 14:40 ]
Cos mi ta strona czesto eksplorer wywala ale sprobuje dodac rysunkiRysunek Pch pokazuje ch-ke glosnika NAC200 w tej obudowie (netto 50l) a rysunek Ch2 ten sam glosnik z tym ze minimalnie wyzej odcinany w normalnej obudowie 45l.
Skomentuj
Skomentuj