Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie odnośnie Bass Rexfex

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie odnośnie Bass Rexfex

Witam
    Mam BR o średnicy 68mm i zwężający się do 58mm. Jaką średnicę wpisać w WinISD?
    Może średnią 2 średnic?

Srednia dwoch srednic :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian
      Srednia dwoch srednic :smile:
      Ok dzięki :)

Skomentuj

marian,to taki zart czy powaznie mowisz? :)

Skomentuj

To chłopaki jak w koncu z tym BR?

Skomentuj

dobrze mówi średnia dwóch wymiarów ja tak robiłem i było ok

Skomentuj

dobrze, ja tak robie czyli srednica polowy tunelu = srednia srednic obu koncow.

Skomentuj

Na chlopski rozum to by bylo tak ze bierzesz wymiar tylko ten wewnetrzny,ale zauwaz ze wiekszosc dodaje i dzieli,a potem wpisuje.
                No to prosze Tasior,jak to jest?

Skomentuj

1) zmierz srednice w polowie rurki zewnetrza, odejmij grubosc scianek i masz.
                  2) dodaj srednice jednego konca do srednicy 2 konca (wewnetrzne) podziel na 2 i masz.
                  w czym w ogole problem... litosci

Skomentuj

Jeszcze moze byc opcja ze liczy sie mniejsza srednica, bo nie ma roznicy czy dmuchamy w lejek czy w słomke o srednicy wylotu lejka...

Skomentuj

takie proste pytanie , a tyle odpowiedzi i wątpliwości :)
                      imho scałkuj obj. i podziel prez długość ;]
                      a tak wogóle to jakby nie liczyć to warto potem sprawdzić strojenie na wykresie impedancji.

Skomentuj

no jeszcze mozna nalac wody do srodka i mamy objetosc z czego rowniez juz latwo obliczyc srednie Fi.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tanner
                          Jeszcze moze byc opcja ze liczy sie mniejsza srednica, bo nie ma roznicy czy dmuchamy w lejek czy w słomke o srednicy wylotu lejka...
                          Na pewno ? a nie jest przypadkiem tak, że liczy się objętość powietrza w BR - wtedy dla lejka będzie sporo więcej niż dla słomki :)
                          Zawsze można scałkować :)

Skomentuj

w przypadku BR wazna jest objetosc wewnetrzna tunelu zajmowana przez powietrze, tylko dla wymagan programu potrzebujemy srednice.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                              w przypadku BR wazna jest objetosc wewnetrzna tunelu zajmowana przez powietrze, tylko dla wymagan programu potrzebujemy srednice.
                              I zonk :mrgreen: A potem powstają mity :lol:

Skomentuj

Budzik., rozwin swoja wypowiedz?
                                ja juz widze ze napisalem troche bzdure, jasne ze wazny jest stosunek objetosci do srednicy

Skomentuj

Dla wątpliwości jest to ten BR http://www.f-a-s.com.pl/bigpic.php?z=BR900018.jpg .
                                  Widzę trochę podzielone zdania więc może ktoś rozwinie swoją wypowiedź...

Skomentuj

Marian,ja sie pytałem bo niewiem (niebawie sie takimi br:P) wiec niepytaj sie mnie.

Skomentuj

mIKI, czemu bzdurę napisałeś, a no dlatego, że gdy zmniejszasz średnicę otworu zmniejszasz jej długość żeby zachować strojenie , więc objętość także zmniejszasz, według twojej teorii , zmniejszając średnicę musimy wydłużyć otwór aby zachować objętość he :mrgreen:

Zdań nie ma podzielonych, jest tylko jedna sensowna odpowiedź napisana na samym początku przez MAriana.

Skomentuj

tak tak masz racje, zle ujalem to, ale poprawilem sie juz wyzej

Skomentuj

Czaruję...
                                        X