Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy STX 15 AX w drodze ale co dalej??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy STX 15 AX w drodze ale co dalej??

Witam!!
    Jako ze juz jada do mnie(mam nadzieje) nowe STX-y wiec czas myslec nad wysokotonowkami. Myslalem nad seas 27TBFC/G lub 27TDFC co wy na to a moze macie inne propozycje?? Moze jakas vifa? Musze sie zdac całkowicie na was bo ani jednej ani drugiej nie slyszalem narazie moim wzorem jest moje DIY na XW+ARV

Napisz do Esho-on ma 27tdfc
    Napisz do Wovo- on slyszal 27 tbfc/g
    Langusta jesli sie niemyle ma 27 tbfc/g

Ja biore 27 tbfc/g.

Skomentuj

a cos z vifek? co polecacie?

Skomentuj

Mam seasa kt 27tdfc i na gościnnyh wystepach kt22 alu:P

WG mnie alu gra innaczej gra bardziej delatlicznei ale kosztem ostrości są dosc ostre wg mnie. wole kt27tdfc.

Borys będzie bratał teo STXa właśnei z seasem KT 22 alu.

Skomentuj

ja myślę nad 22TAF/G vs xt19...

Skomentuj

o dokładnie tego mam na testach 22TAF/G jak ja to nazywam alu:d

Skomentuj

I jak się sprawuje ? Powstanie do niego zwrotka? Planuje własnie monitorki na AX i równierz szukam kopółki.Nie ukrywam ze zalezało by mi na takiej kopółce do której będzie zwrotka. Poniewaz nie przeprowadzałem jeszzce pomiarów i nie mam chociazby JIG-a. Pozdrawiam!

Skomentuj

Zibi,mozesz cos wiecej powiedziec o tym 22tafg? bo jeszcze wybieram (choc przekonany do 27tbfcg) miedzy 22tafg a 27tbfcg ,jedna i druga podobno b dobra,ale cowziac do kepa?

Skomentuj

bociek14 zwrotka już jes u mnie w cześciach. Ale niestety nie moja. Może uda się cos tej sprawie zrobić.

Skomentuj

No to super.Bardzo bym się cieszył gdyby została ona zamieszzcona na forum.Długo odkładane pieniążki czekają Na ferie planuje budowe w/w monitorków. Pozdrawiam!

Skomentuj

borys mial 22taf/g - grala u niego z dwoma kepami - stawial wyzej niz xt19. do tego malego stxa chyba lepiej dawac mniejsze kopulki (tj 19mm) - zawsze to lepsze rozpraszanie

Skomentuj

Co do KT22 alu:) Tasior ja osobiscie wole KT 27TDFC ponieważ jak pisałem wysokotonówki z aluminium są bardziej detaliczne ale tez i bardziej ostre. WG mnie z kepem lepiej zgrywa się KT27TDFC (szmatka :cool: ), jednak ty wybierasz między dwoma głośnikami z alu. ja bym chyba kupiłe mniejszy czyli KT22 poneiważ po pierwsze jest tanszy po drugie z kepem spokojnie jak i z tym STXem mozna robić podziały 3k i więcej więc moim zdaniem mniejsza kopułka bedzie lepsza.

Mimo wszystko zostaje przy KT27tdfc, w przyszłości moze SS 9700:)

Dodam jeszcze fotke głosników Borysa.

Skomentuj

No to chyba juz wiem z czym tego STX-a kumac. Mam nadzieje ze z 22taf/g szybko rozwodu nie bedzie ani mezaliansu :razz: .
                          A co do ostrosci to mi sie wydaje ze po jakims czasie złagodnieje troche ta kopólka. Tak przypuszczam bo ARV złagodnial albo sie przyzwyczailem bo na poczatku to ostra jak nie wiem "kamien o kamien" dosłownie :twisted:

Skomentuj

Seas jest ostry jak sie go pusci free air, podobnie ludzie nazekaja na arvke z ktorej tez sie da cos zrobic jak sie uprzec. To bardzo proste wystarczy zmienic charakter filtru.

Wstepna zwrotnica ktorej smialo mozna w tym zestawie posluchac.

IN+-----4,7R------4,7uF(5,6uF)-----------------4,7R----------22taf/g +
                            GND---------------------------------0,33uH--|------------------22taf/g -

IN+-----------1,2mH-------(8,2uF-6,8R KOREKTOR)----------stx15+
                            GND--------------------------------------|------------------------stx15-

Moim zdaniem zestaw gra bardzo fajnie, zwrotnica zrobiona na podstawie ucha i doswiadczenia, gra ladnie ale nie koniecznie naturalnie. Naturalniej grajaca zwrotnica rozni sie tym ze zamiast korektora trzeba wstawic kondensator 6,8uF. Glosniki w fazie. Pomiar musicie zrobic Wy. Ja niestety nie mam narazie mozliwosci wykonania pomiaru. Seas wcale nie jest tutaj ostry !!!
                            i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

borys nie wiem czy dobrze mysle ale czy tak ta zwrotka powinna wygladac?
                              A i dla wysokotonówki chyba powinno byc 0,33mH a nie 0,33uH

Skomentuj

Metalowy 27TBFC/G ostry? LoL.

Skomentuj

mam go narazie przez 5 uf podpietego, wyrazny szczegolowy ale sypie troszke piachem-niedziwie sie,wkoncu taki filtr to sobie mozna :P

Skomentuj

smarcus
                                    Dobrze narysowales. Jednak lepiej gra 2rz@2rz. Dla wofera zostawilem 1,2mH i 6,8uF i tyle. Reszta to 4.7R 4.7uF(badz jak w erze 5.6uf) 0.33mH i 4.7R.

Tasior
                                    Zmien charakter filtru i nie bedzie sypal (ps nie mowi sie sypie piachem bo nie sype!!!!!!!!!!!, seas nie sypie, ma za duzo najwyzszej oktawy i tyle, mozna sobie z tym smialo poradzic).

Zestaw jak za takie pieniadze gra naprawde zaje.. dobrze.
                                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Borys,ja w ogole musze zrobic filtr,bo jest kond 5 uf elektrolit na nim nci wiecej,wiec jak na takim syfie ma zagrac dobrze?jak zrobie filtr to pewnie niebedzie trzeszczec tak jak teraz(zdarza sie),pozatym kep jest pelnym pasmem.

Skomentuj

borys, jak bys mogl jakos narysowac ta zwrotke 2rz@2rz to bylbym wdzieczny bo nie zabardzo czaje twoj tok myslenia.Narazie zrobie ta pierwsza zwrote zobacze jak gra, jak nie bedzie mi sie podobalo to przerobie ja na ta 2rz@2rz :smile:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X