Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Br dla hertza Es200

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Br dla hertza Es200

Witam robię skrzynię br dla hertza es 200. W pdf zalecają skrzynię19,5l z br 62mm długości 26cm. Z racji że skrzynia będzie w podłodze mam tylko 14cm miejsca na br i brak jest kolanek 60mm... Postanowiłem przejść na średnice 50mm.

I tu dziwna rzecz. Ręczne obliczenia i obliczenia winisd dają dla średnicy, strojenia i pojemności jaką proponuje hertz wynik 29cm - w pdf jest 26cm. Skąd taka różnica...
    Dla 50mm długość wyszła 18cm... (zastosuje więc kolanko)Dlaczego jest taka różnica między obliczeniem win isd a tym co proponuje hertz...

PS. Czy do obliczania br potrzebny jest parametr Sd? Nie ma go w pdf hertza.
    PS2. NA którą ścianę skierować wylot kolanka br

50 mm Br to zdecydowanie za malo dla herza 200 glosnik jednak pompuje sporo powietrza tu rozsadne bedzie 70 mm a takie kolanka mozna juz dostac moge dac ci rade jezeli nie mozesz odstac z kkolanek kanalizacyjnych poszukaj z rurek stosowanych w elektryce do ukladania przewodow
    ps zawsze mzoesz zastosowac dwa mniejsze

Skomentuj

heh ale dla br 70mm(według winisd) długość wychodzi 37cm a dla dwóch 50mm win isd wyświetla 39cm. To jest długość każdego z dwóch czy suma długości dwóch?
      Chyba że narazie złoże jak myślałem a jak b ędzie ni tak to dokupie jeszcze jedną 50 i przedłuże je do 39cm

Skomentuj

Zamieszczone przez agentczor
        heh ale dla br 70mm(według winisd) długość wychodzi 37cm a dla dwóch 50mm win isd wyświetla 39cm. To jest długość każdego z dwóch czy suma długości dwóch?
        No właśnie... ostatnio bawiłem się w symulacje w winisd i też zaczęło mnie to zastanawiać.... MOŻE KTOŚ TO WYJAŚNIĆ??

Skomentuj

wystarczy żeby im chodziło o br z wyprofilowanym wylotem.
          pozatym są różnice w symulowaniu różnymi programami - pomiędzy nimi i na dodatek pomiędzy nimi ,a tym co jest w realu.

Skomentuj

to jest jakiś sensowny sposób interpretacji tego co podaje winisd??

Skomentuj

co się tak na winisd uparłeś ?
              Ten program jest bardzo prosty, ale działa to w 2 strony - nie ma możliwości praktycznie żadnych.
              Pobaw się nieco bass box pro.

Skomentuj

Czaruję...
              X