Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zna ktoś Scany 18 węglowe ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zna ktoś Scany 18 węglowe ?

Witam,
    może ktoś coś powiedzieć na temat tych głośników ?
    http://www.akustyk.com.pl/scanspeak/18W8535.html
    http://www.akustyk.com.pl/scanspeak/18W8545.html

Myślę nad połączeniem któregoś z nich z vifką xt25.

tutaj raczej nie uzyskasz zbyt wielu odpowiedzi
    proponuje tu zapytac: www.audiostereo.pl

Skomentuj

sluszalem tylko opinie kumpla: calkiem nisko, mieciutko, lekko kluskowato (mozna to lubic), cieplo, srednica jest bardzo przyjemna, ale to nie revelator

Skomentuj

mIKI, no niestety ale 15 revelator kosztuje 700zł ;]
        A to już nieco przydużo :)
        Choć nie wiem czy nie dołoże bo już mam dość babrania się w kupiastych głośnikach :)

Skomentuj

takero wg mnie łaczenie ich z tą vifka to troszku nie na miejscu. Polecam od siebei całkowicie SS9700. Słuchałem go kilka razy i powie CCi że był to dzwięk dla mnie najwyzeszej klasy. Jesli za drogi to polecam SS9300. Co do mid-wooferków to się nie wypowiem bo osobiscie nie słyszałem, ale sadzac po opiniach ludzi których szanuje i zawsze moge na nich polegać to częśc tych głosików SS nie jest najlepsza. Ludzie piszą że grają swietnie bo jak to sama nazwa SS gra za głośnik:)

Podpowiem Ci że warte ceny sa też wg mnie glosniki z ofery seasa.

Skomentuj

problem jest taki że proaców 2.5 nie miałem okazji już dawno słyszeć :P
            ma je ktoś w wawie może ?
            szukam generalnie czegoś z uniwersalnym basem, ważne aby sprawdzał się i w jakimś tam mulastym jazzie , który czasem przeciąga, ale musi mieć też wykop i sprawdzać sie w rocku.
            Średnica ciepła, aby nie przesadzona :P

BTW - słyszał ktoś HDSa 180EX ?

Skomentuj

takero, moje zdanie znasz :)

Skomentuj

magik, znam znam :)

hmmm, a może seria xt vifki ?
                xt18 + xt25 ?
                (warto dopłacać do WO ? )

Skomentuj

Takero ja włąśnei słucham SS9700+XT18Wh w wykonaniu Gipsego. Wg mnie ten głośnik ma dobrą średnice ale na basie to pomyłka. Pomyśl o alu seasach z Polinka.

Skomentuj

Zibi mozesz dac link do tej oferty seasow? nie wiem gdzie szukac;|

Skomentuj

cenniki coś tam i na samym dole masz xls.

dj_zibi, alu glośniki mnie nie do końca przekonują :)
                      największy problem w tym że mało kto slyszał te seasy i to tak nieco na czuja...

Skomentuj

www.polink.com.pl szukaj w oferta cennik. a jak nie to www.audiosklep.com.pl

[ Dodano: 2007-01-15, 23:38 ]
                        Takero wejdx na audiostereo, tam jest ciekawy watek o Seasach i wypowiadaja się ludzie NORMALNI a nie snoby audiofile. Im mozna spokojnie ufac. nastepne można poszukac na necie strony Zaph on tez duzo na seasach zrobił. zawsze mozna kupić wersje normalna nie alu.

Skomentuj

napisz więcej szczegółów na temat dołu w xt18 tak swoją drogą :P

Skomentuj

Ma to bas (choć wg mnie dośc słaby lub zaledwie poprawny) jednak jest to raczej dość szybki głosnik. Nie da się nim szalec to typowy głośnik dla audiofili. Do cichego słuchania. srednice ma ładną szczególową. jednak ja wole np Kepa. Idelnie zaś podobał sie mi SS9700 "mały revelator" tak detalicznego głośnka, pieknie grajacego, jeszcze nie słyszałem.

Skomentuj

ja tam imprezek nie robie ;]
                              no ale porównaj tą ilośc do czegoś popularnego ;]
                              bo slaby czy poprawny bas to pojęcie względne zależące od tego czego się oczekuje i do czego jest się przyzwyczajonym.

[ Dodano: 2007-01-16, 01:58 ]
                              hmmm, a możę seasy CA18RNX i 27TDFC lub 27TBFC/G ?

Skomentuj

porozmawiaj z wovo,on sluchal tego i chwalił (mialem to robic ale jakos nie przekonalem sie do alu niskiego)

Skomentuj

Tasior Wovo to jeden z ludzi własnie robiącym mity. Jego Vify TC z kablami za 500-800zł graja pieknie:)

Takero hmm co do basu moge powiedzieć że dwa kepy vs dwie Vifki to kep jest wyraźnie lepszy. To samo moze powiedzieć ci np Borys który miał oba głośniki. Miałem okazje słuchać równeiż jakiegoś HDS 16 chyba jedną z pierwszych wersji. HDS miał więcej basu jednak średnica w Vifce była dużo lepsza.

Ja bym starał szukać się czegoś nowgo i zakupić Seasa. Jeśli tylko seasy graja tak samo pięknie i wg mnie wygrywają z konkurencja jak to robią w wysokotonówkach to powinno byc pozytywnie:) Co do Proaców to słyszałem również z wiarygodnego źródła że nie mają najlepszego basu.

Tak wygladały kolumny Gipsego które słuchalem.

Skomentuj

Wybacz Zibi,niewiedzialem o tym :)

Skomentuj

no właśnie póki co stanęło na seasie prawdopodobnie CA18RNX i któreś z kopułek 27TDFC lub 27TBFC/G.

Skomentuj

Ja mam Kt27TDFC i powiem Ci ze jak dla mnie w tej cneie to rewelka. Nie jest to SS9700 ale głośnik dośc detaliczny spopkojny. Słuhałem też KT22(alu) był bardziej detaliczny ale też bardziej ostry. Poleca dopłate do SS9300-9700. Jak chcesz zaszaleć.

Skomentuj

Czaruję...