Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmak do kolumn DIORA Polaris 120

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmak do kolumn DIORA Polaris 120

Witam

Mam kolumny Diora Polaris 120 (moc muzyczna 80, 8om) miałem do niego podłączony wzmak Diory serii 4.... ale sie rozpadł ze starości.

Jaki wzmak byście mi polecali ? Osobiście podoba mi sie bardzo diora WS 704 :) z kolei kolega poleca mi Pioneera (koło 300 zł na allegro)....

Co waszym zdaniem by pasowało ? Dodam ze słucham muzyki wszelkiego rodzaju i bardziej zależy mi na jakości dzwięku niż na głośności..... Kolumny mają piękny mieciutki bassik :).

Pozdro i dzieki za pomoc

No i dobrze kolega radzi,biez jakis nowszy a nie stara diore,teraz to mozesz dostac juz dobrego sonego za te 300zl albo i cos lepszego. Byle bys znalazl taki z przelacznikiem impedancji bo to sie przydaje.

Skomentuj

ta Diora 704 ładniej wygląda niż wikszość Pioneerów (które często są bez mozliwości pilota)
      Taka diora to cena 300-400 zł ..... jest to ostatnie wydanie wzmacniacza Diory wiec jest najświerzsze z możliwych, ma 2x120W i ma pilota :) a i kolor bedzie pasował do telewizora LCD :)
      Jeżeli macie jakieś inne propozycje wzmaka do 400 zł to podawajcie zdięcia albo linki.

Dzieki
      Załączone pliki

Skomentuj

Diora WS704 ma 2x80W i jakoscia dzwieku nie grzeszy ...
        Mialem taka i zmienilem na Yamahe AX-700 (500zl) , porownywac tych wzmakow nie ma co , niebo i ziemia ....

Skomentuj

ok, wiec Diore wybiliście mi z głowy, w takim razie jaki zeby był dobry jakościowo, wyglądał ładnie (najlepiej srebrny) i koniecznie był na pilota ? Musze sie zmieścić w cenie 400 zł.

Dzieki za podpowiedzi

--DODANO--

A co powiecie na coś takiego ? Ładnie to bedzie grałoz moimi kolumnami ? Opłaca sie za tą cene ?
          http://www.allegro.pl/item156858703_...r_w_2x90w.html

[ Dodano: 2007-02-07, 09:48 ]
          no i temat sie rozwiązał :)

Kupiłem Pioneera A-450R o mocy 2x80, 4-32 om. Wzmak jest na tranzystorach więc będzie miał ciepły dzwięk o jaki mi chodziło. Konstrukcja jest bardzo profesjonalna (chociażby miedziane śróbki) i wyglkąda nie najgorzej :) No i co najważniejsze ma pilota :)

Zapłaciłem za niego 350 zł z przesyłką

Tu link do aukcji która wygrałem (zapewne z czasem aukcja zniknie)
          http://www.allegro.pl/item162412530_...ilot_bcm_.html

Pozdrawiam i dzieki za podpowiedzi

Skomentuj

Czaruję...
          X