Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ostatnie decydujące pytania i budowa:)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ostatnie decydujące pytania i budowa:)

Witam wszystkich! za dwa tygodnie bede budował nareszcie subwofer na Ravemaster BSW 15'II ,napęd zakupie u irka a obudowe bede samemu projektował mam kilka waznych pytan odnosnie konstrukcji:
    1.czy br ma być z przodu czy gdzie indziej ?
    2.podoba mi sie konstrukcja uberto ale rowniez i colombo i nie wiem co bedzie lepsze (osobiscie podoba mi sie rozwiazanie aby dac br z przodu tak jak ma to umberto zrobione) ale nie wiem czy nie bedzie efektow ubocznych
    3.jak duzo dac usztywnien tyle co umberto (bardzo duzo) czy wystarczy poprostu dac kilka
    4.czy duzo wygluszac jakas gąpką ?
    5.czy dawac silikon miedzy łączynami płyt czy poprostu dac go tylko wewnątrz tak aby uszczelnilo krawedzie
    6.czy rodzaj nozek jest wazny ? tzn czy lepiej dac cos w rodzaju kolcow czy jakie mi sie podoba ? chodzi o wibracje aby nic sie nie trzęsło tzn obudowa na podłodze
    7.i ostatnie pytanie ,zródłem muzyki bedzie komp a w nim soundblaster 128 i on jak wszyskim wiadomo jest tylko jedno wyjscie out, bede potrzebowal rozgałeznik do gniazda bo jeden wzmak bedzie do suba i jeden wzmak do kolumn, pytaniem do was jest czy rozgaleznik obnizy poziom glosnosci na obu kanałach ? rozgaleznik typu ( jedno wejscie wchodzi i rozgalezia na dwa wyjscia )
    to bedzie ostatni post i wtedy zapodam konstrukcje thanks for all!

Zamieszczone przez AnakinSkyWalker
    1.czy br ma być z przodu czy gdzie indziej ?
    gdzie Ci sie tylko podoba

3.jak duzo dac usztywnien tyle co umberto (bardzo duzo) czy wystarczy poprostu dac kilka
    jak dasz za malo to obudowa bedzie grala!! i to doslownie!
    ja raz robilem obudowe pod SLS12 i jak zlozylem na probe bez wzmocnien to boczna scianka (najwieksza) robila za membrane i bardzo widocznie ruszala sie podobnie do glosnika (za wzmocnieniami juz tego nie bylo)

4.czy duzo wygluszac jakas gąpką ?
    wystarczy scianki okleic 5cm gąBką... lub czyms innym

5.czy dawac silikon miedzy łączynami płyt czy poprostu dac go tylko wewnątrz tak aby uszczelnilo krawedzie
    kleisz na wikol tak zeby wyplynol na zewnatrz polaczenia podczas skrecania

6.czy rodzaj nozek jest wazny ? tzn czy lepiej dac cos w rodzaju kolcow czy jakie mi sie podoba ? chodzi o wibracje aby nic sie nie trzęsło tzn obudowa na podłodze
    teoretycznie tak ale w przypadku takiego kolosa to lepiej daj cos mocnego i stabilnego

7.i ostatnie pytanie ,zródłem muzyki bedzie komp a w nim soundblaster 128 i on jak wszyskim wiadomo jest tylko jedno wyjscie out, bede potrzebowal rozgałeznik do gniazda bo jeden wzmak bedzie do suba i jeden wzmak do kolumn, pytaniem do was jest czy rozgaleznik obnizy poziom glosnosci na obu kanałach ? rozgaleznik typu ( jedno wejscie wchodzi i rozgalezia na dwa wyjscia )
    a przypadkiem na panelu do suba nie bedzie wyjscia??
    jak nie to mozesz poprosic IRKA aby dorobil...

Skomentuj

ja BSW w ogole nie tlumilem praktycznie, ale to zalezy od gustu. najlepiej zobacz co ci sie podoba. obudowa tak samo, zrob tak jak ci sie podoba...
      chociaz glosnik w podloge to nie dla mnie

Skomentuj

Trzeba widzieć, jak się poci!

Skomentuj

hmm no ok a czy ktos jeszcze by cos dodał ?

Skomentuj

to bedzie ostatni post i wtedy zapodam konstrukcje thanks for all!
            jezeli chodzi Ci o cos takiego http://www.swistak.pl/aukcje/1837704...ck.html#a_foto
            to tak, u mnie nieco obniza sie poziom glosnosci jak podlacze drugi odbiornik

Skomentuj

tak wlasnie o takie cos mi chodzi i dlatego obawialem sie tego, wydaje mi sie ze ten naped irka bedzie mial wyjscie takze bedzie chyba ok

Skomentuj

Czaruję...
              X