Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prosze o opinie na temat GDN16/50/6 i GDN13/40/8!!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Prosze o opinie na temat GDN16/50/6 i GDN13/40/8!!!

Szukam wmiare przystepnego glosnika do konstrukcji 2-way, niestety nie mialem okazji slyszec zadnej 16 ani 13 tonsila, 13 podobno nie sa zle (Byly przeciez w Operach Duetto i Totemach Mitte ktore tanie wcale nie sa), zastanawialem sie nad GDN16/50/6 do konstrukcji 2 droznej, nie slyszalem zadnej 16 ani 13 z tonsila wiec prosze o opinie na temat tych glosnikow ludzi ktorzy je slyszeli w jakiejs wmiare dobrej aplikacji.
    Niestety na kanapkowego perlessa ani vife PL mnie nie stac :(

Jak macie jakies inne propozycje niskosredniaka do 150 PLN to piszcie

PS. DZIEKI
    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

ja mam 13/40/15 kupilem go pod wrazeniem odsluchow tonsili maestro. Mam 4 takie kupilem je na allegro, czesto sie tam pojawiaja 13 tonsila. Takze mozesz cos tanio kupic.
    Niestety kolumny skoncze na nich robic pod koniec tygonia (jeszcze 2 warstwy lakieru i trzeba front przykleic) Porownywalem je z teslami 150-05 różnica w śrenich tonach jest nieporownywalna, graja duzo jasniej i bardziej przestrzennie. Niedlugo podam bardziej szczegolowe opisy.

Skomentuj

16/50/6 jkest polipropylenowym glosnikiem bardzo przejzystym, gra ladnie ma spora efektywnosc
      jest bardzo neutralny no moze lekko wpada w suchosc ale coz taka cena, ani ciepły ani suchy techniczny
      za ta cene warto ale max f podzialu to max !! 3 khz

co do 13 to slyszalem onim pozadne opinie ale niestety na wlasne uszy tylko 13/50/6 gra bardzo bardzo przyzwoicie

te 150 to za dwa?
      jak nie poszukaj cos w peerlesie, moze ostatnio popularny monacor

Skomentuj

Te 150 to za jeden, szkoda ze sph-165kep nie kupie za to ale szukam jakiegos polsrodka w troche rozsadniejszej cenie, visaton z serji W odpada bo slyszalem i rewelki nie ma, 13/50/10 sa w Maestro ale nie slyszalem ich i obawiam sie ze basu moze byc troche za malo z 13, do tego mojego zestawienia chce dorzucic vife DX
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Czaruję...
        X