Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wrażenia Cw1002C w 20l

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wrażenia Cw1002C w 20l

Tak jak wspominałem, że dam ten głośnik do takiej obudowy tzn.20l, tak też zrobiłem:) Podłączyłem do wzmaka 70W. Włączyłem muze i powaliło mnie. W porównaniu do obudowy 40l był sporo szybszy, takie: bum bum bum, poprawiła się kontrola i basu jest więcej:) Zejście jest dobre, wystarczające. Jestem bardzo mile zaskoczony, czegoś takiego się nie spodziewałem. Każdemu polecam nie dużą obudowę do tego głośniczka. A co to będzie jak do niego zrobie STK, będe mógł poszaleć Pozdro

p.s. Zakładam nowy temat bo tamtego nie mogę odświeżyć, więc sorki, ale przypuszczam, że wiele osób by ten topic przegapiło

zostawiasz go w nowej czy spowrotem do 40l?

Skomentuj

Myśle, że nie wrócę do większej obudowy. Po pierwsze zaoszczędzone miejsce, mam 15m^ i uważam, że to jest za mało na 40 litrową bude. Po drugie dla mnie ważniejsza jest kontrola(nie lubie jak bas buczy, a membrana lata jak głupia). Po trzecie sub ma większego kopa Wszystko mówi samo za siebie, pozdro

Skomentuj

Adam_85, 20 l na 25 cm woofer Czesi dostana zawału przeciez to grac nie moze a tu psikus gra i to jak
        zeby wymusic nizsze zejscie musisz dac mu pozadnego kopa mocy

[ Dodano: 2004-10-06, 14:49 ]
        adam gratuluje tylko pamietaj mocno ja wytlum bardzo mocno

Skomentuj

Miejmy nadzieje, że nikt nam tu nie kipnie W najbliższym czasie będe robił dla niego STK4050, chyba mu styknie:) Pozdro

p.s. Dzięki za gratulacje:) Już ją bardzo mocno wytłumiłem, więc nie ma o co się martwić:) Pozdro

Skomentuj

mam nadzieje ze dasz te konstrukcje na forum!
            jhak ladnie wykonczysz wrzucimy na strone glowna :)

Skomentuj

Spoczko, ale jeszcze trochę mi to zajmie:) Nie mam za wiele czasu w tym roku, w końcu maturka(korepetycje i te sprawy):) Mimo tego na diy audio zawsze czas musi się znaleźć

Skomentuj

Adam_85, i to jest podejscie maniaka ja dwa dni przed maturka robilem kolumny na tesli :P

Skomentuj

Łoł, ciekawe jak to u mnie będzie Jedno jest pewne jak ktoś zacznie z diy audio to chyba nigdy z tym nie skończy

Skomentuj

Adam chyba masz podobne upodobania co do basu jak ja.
                    Lubie bas szybki, nie przymulony i zeby mial jak ktos to okreslil "kopniecie".
                    Mocny wzmak to podstawa

Skomentuj

JEDNAK MIAŁEM RACJE to właśnie ja byłem pomysłodawcą(zaczeło sie na elektrodzie) ale żeście mnie wyśmiali.Następnym razem nie wierzcie tak winsd !!.Skoro coś mówie to popieram to na własnym doświadczeniu ale otrzymałem odpowiedź typu " CW1002 w 20L buahahahaha"....NAJPIERW SŁUCHAJCIE POTEM MÓWCIE !!.Adam 85 ciesze sie że go zrobiłeś.Dzięki !!

Skomentuj

a ja bym chcial posluchac na przemian tego glosnika w 20l i 40l ofkoz na stk - ciekaw jestem takiego porownania dokonanego na bierzaco

Skomentuj

Gdyby nie ALTON to nigdy nie przyszłoby mi na myśl robić suba 20l na 25cm głośniku:) Porównywałem ten głośnik w jednej i drugiej budzie, jednak nie równocześnie, ale myśle że nie jest to potrzebne. Wrażenia opisałem wcześniej. Pozdro

Skomentuj

Zamieszczone przez LUKASZ
                            Adam_85, 20 l na 25 cm woofer Czesi dostana zawału przeciez to grac nie moze a tu psikus gra i to jak
                            zeby wymusic nizsze zejscie musisz dac mu pozadnego kopa mocy
                            HEHEH nimartw sie niedostane ja sie tylko dobrze bavim :)

Uzywajonc "czary" jak Chisnkie Hi-Fi-podcongajonc charki aby to "cos" zagralo basy to dla mnie nijest PURE HI-FI. Zprobuj chinski shit na jakoscowych monitorach - bendze bardzo groznoo !!!

Adam : kedy bendzes mit ten STK 4040 zprubuj ponownie v 40L i pak poreferuj.. dobra ?

Napewno poznas ruznice !

Skomentuj

Ale mata problema,heh :) Ja mam obecnie w pokoiku 2 estradówki na 4 Beymach i wspomagam je subami dwoma na herzach.I TO JEST BAS!!Jest i ostry kick ,a dołu też nie brakuje,w końcu prawie kilowat gra na 20m ;] No ale Beyma jest niesamowita.Lukasz flacha sie należy,co nie?A te 20l to już nie jest sub,nisko nie zjedzie,nie,niestety to nie jest sub.Przynajmniej nie na głośniku co potrzebuje min.2x tyle.
                              PZDR
                              P.S.
                              A tak w ogóle to córka mi sie urodziła,radość niesamowita!

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                                Ale mata problema,heh :) Ja mam obecnie w pokoiku 2 estradówki na 4 Beymach i wspomagam je subami dwoma na herzach.I TO JEST BAS!!Jest i ostry kick ,a dołu też nie brakuje,w końcu prawie kilowat gra na 20m ;] No ale Beyma jest niesamowita.Lukasz flacha sie należy,co nie?A te 20l to już nie jest sub,nisko nie zjedzie,nie,niestety to nie jest sub.Przynajmniej nie na głośniku co potrzebuje min.2x tyle.
                                PZDR
                                P.S.
                                A tak w ogóle to córka mi sie urodziła,radość niesamowita!

Hehe ty jestez mojim clowiekem :)
                                Ja mam v domu toto:

I basy niesamowite

Skomentuj

Broken pomalutku!U mnie sub ma 34L i jest na ES300 i schodzi sobie spokojnie do 30Hz więc nie mam zamiaru pchać się w lodówki.Jak mam robić wielkie pudło to wole poszukać przetworników dedykowanych do auta,te z reguły nie wymagają wielkich skrzyń.No i mocowo są bardziej wytrzymałe a i impuls jest na wyższym poziomie.A co do estradówek to są robione na zamówienie w Elmuzie i potrafią zagłuszyć dewotki w niejednym kościele-101dB!
                                  PZDR

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
                                    Broken pomalutku!U mnie sub ma 34L i jest na ES300 i schodzi sobie spokojnie do 30Hz więc nie mam zamiaru pchać się w lodówki.Jak mam robić wielkie pudło to wole poszukać przetworników dedykowanych do auta,te z reguły nie wymagają wielkich skrzyń.No i mocowo są bardziej wytrzymałe a i impuls jest na wyższym poziomie.A co do estradówek to są robione na zamówienie w Elmuzie i potrafią zagłuszyć dewotki w niejednym kościele-101dB!
                                    PZDR
                                    Je mie jasno : wiem jak sie robi na Hertzach !!

Ale ty pises ze mas estraduwki doma no i ja takze nijestem sam.......

Ja muszialem kupit ARA-390 bo mnilem suba s ARN -312 i reklamoalem go (glosnika) i ARN juz nimoge ani widet a v skliepie mnialy tylko glosniki od TVM a jediny glosnik co by zgral skutecne potenzny bas i niebyl sraczka jak ARN 312 jest ARA-390 :) ale niezaluje ten woofer jest niesamowity, ale to uze psalem......

Skomentuj

biedne Wasze dzieci

Skomentuj

Umberto po pierwsze gratuluje córeczki:) Po drugie kolumna grająca od 45Hz to w sklepie jest standartem i nazywane jest to w dodatku subwofferem. Podciągne pasmo filtrem do 40 i spokojnie mi to wystarczy, zapewniam Cie:) Mimo wszystko ten CW jest jaki jest i uważam, że lepiej mu w tych 20l jak 40 ze względu na szybkość i kontrole, poprostu rewelka, a z lepszym wzmakiem... Hertza nie ma co tu porównywać bo to nie ta klasa co Cw i oczu mydlić sobie nie będe Pozdrawiam

broken niestety nie mam już tej skrzynki 40l, ze względu na to, że nie mam za dużo miejsca w mieszkaniu:(

Skomentuj

Czaruję...
                                        X