Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czym kleic obudowe?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czym kleic obudowe?

Jak w temacie, jakim klejem kleic obudowe?

wikol + wkrety i gra gitara

Skomentuj

klejem

Skomentuj

a moze byc klej montazowy?

Skomentuj

brak mi slow... musi byc cos co kleji materialy drewniane lub drewno pochodne. chyba ze robisz z pleksy no ale najlepiej bedzie urzyc kropelki :) jest do wszystkiego tylko radze ci pozniej ja uszczelnic silikonem :) lol

Skomentuj

Jeżeli chce się tylko kleić bez wkrętów to trzeba super zaciskać. Ja preferuje wkręty + klej:) Pozdro

Skomentuj

wkręty plus klej

Skomentuj

moze zacznij od tego:http://diyaudio.pl/articles.php?id=1...36a820a57e05d7

Ktory raz juz ten temat jest wałkowany???

Skomentuj

wikol i konfirnaty

Skomentuj

Teraz stosuje wikol (chyba najlepszy, tani, ...) a wczesniej stosowalem klej montazowy i powiem ze chwyta cholernie mocno!!!! Po wykreceniu wkretow mialem spore problemy z oderwaniem plyt....do tego jak wyschnie dobrze sie go szlifuje)

Skomentuj

ja stosuje montażowy+ wkręty. próbowałem kleic ośmiorniczką, ale ta jest do niczego.

Skomentuj

a używał ktoś gumy do życia, szczeglnie nowe orbitki w pastylkach sa świetne nie przenosza drgan

a pozatym to śmieszne pytanie ale jak wyzje klej vikolowy jakiś i wkręty chyba najbardziej optymalne rozwiazanie

Skomentuj

A Ja Nie kleiłem =P .

Wkręty + Silikon pozniej

Skomentuj

ja robilem na wkrety i wzmocnienia.

producenci kolumn uzywają do klejenia MOCZNIKA jest on w miare tani i duzo lepszy od wikolu, jak zaschnie jest bardzo podobny do wosku ze swiecy i jest bardzo twardy.
                            uzuwa si go do produkcji płyt wiórowych.

Skomentuj

Klej Ponal
                              http://www.henkel-kleje.pl/int_henke....cfm?pageid=47
                              Wzmacnianie wkrętami jest niepotrzebne.

Skomentuj

klej Cosmocol (czy jakos tak :P)

po wyschnieciu, mozesz skrzynke zrzucic z 3 pietra i sie rozleci... ale tam gdzie klejone dalej bedzie trzymac ;]

Skomentuj

jeśli masz już gotową płyte pokrytą np. fornirem i nie zamierzasz jej później niczym oklejać to proponuje drewniane kołki stolarskie zamiast wkrętów. wygląd jest wtedy bardziej estetyczny bo wkręty nie są na wierzchu, nie trzeba ich maskować. oczywiście wszystko dodatkowo chlaśnij wikolem (kleju nie żałuj). uwaga na otwory pod kołki, muszą być dokładnie spasowane bo inaczej nie złożysz skrzyni. ja dałem 56 kołków na pudło 50l :) całość dobrze sklejona, dociśnięta trzyma się bardzo solidnie i nic się nie telepie.

Skomentuj

Kiedyś robiłem z kumplem suba z mdfu i używaliśmy tylko wikolu (bez wkrętów). Aby łączenia pomiędzy ściankami były mocniejsze powycinaliśmy w nich coś jakby puzzle. była kupa roboty, bo trzeba to dokładnie robić a potem dokładnie ścisnąć obudowę. Całość robiliśmy dwa dni, efekt był świetny. Już więcej nie robiłem nic tą techniką bo szkoda mi było czasu. Wkręty+wikol to półtorej godzinki roboty.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X