Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regeneracja Tonsila we Wrześni....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Regeneracja Tonsila we Wrześni....

Czy ktoś wie jak gdzie i z kim się dogadać u producenta Tonsila w sprawie regeneracji głośników?? I tak przy okazji mam pytanko czy w ogóle warto?? Czy po takiej rekonstrukcji głośnik będzie trzymał "jako-tako" parametry?? Teoretycznie powinien jeśli będzie na orginalnych częściach... Jak myślicie?

Hemm raczej samemu bardziej sie opłaca regenerowac - kupując częsci np na e-Tonsil przynajmniej koszt robocizny odpada.

Skomentuj

... dokładnie tak jak mówi Nikon. Tonsil przede wszystkim praktycznie nie istnieje, a we Wrześni jest jeden koleś, który naprawia głośniki, m.in. tonsilowskie na "oryginalnych" częściach, ale nie trzymają parametrów. Mam naprawiane przez niego dwie sztuki GDN 20/80 i jeden GDN 20/30 - oba to jakaś porażka, mierzyłem je i na prawdę nie można tego nawet porównać do oryginałów. Części są tonsilowskie, ale od innych głośników, np. 20/30 miał piankowe zawieszenie i 30W, a teraz ma gumowe i 40W :shock:

... możesz mi wierzyć, mieszkam we Wrześni

Skomentuj

Niedawno na Allegro sie ogłaszał koles ktory po "niskich kosztach" regenerował głosniki tonsila ale po doliczeniu 30 -40 zł za przesyłki w obie strony to juz niesą takie niskie te "niskie koszty" a przed momentem szukałem to juz niema aukcji.

Skomentuj

To dam sobie na looz z regeneracja. Nie interesują mnie eksperymentalne głośniki :-) Tylko szkoda mi tego nowiutkiego kosza, który leży w szafie :-/

Skomentuj

spoko,na allegro ktos kupi i napewno zregeneruje :P

Skomentuj

Regenerację głośników Tonsila prowadzi UMIFON http://www.umifon.pl/ . Również z Wrześni, jednak nie Tonsil. Stosują oryginalne części Tonsilu, więc powinni odtworzyć głośnik konkretnego modelu.

Skomentuj

Ja regenerowalem kompletnie spruchniale gdn25 4ohm u "http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=5261953" graja juz ponad rok i jestem z tej regeneracji w 100% zadowolony . Solidny, punktualny i powazny czlowiek.

Skomentuj

nieprawda tonsil naprawia głosniki na własnych częsciach ,znam tez pana z umifonu tez dobry ,jednak polecam zwrócic sie do działu serwisu tonsil we wrzesni nr tel na stronie www.protonsil.com.pl

Skomentuj

Czaruję...
                  X