Czy ktoś wie jak gdzie i z kim się dogadać u producenta Tonsila w sprawie regeneracji głośników?? I tak przy okazji mam pytanko czy w ogóle warto?? Czy po takiej rekonstrukcji głośnik będzie trzymał "jako-tako" parametry?? Teoretycznie powinien jeśli będzie na orginalnych częściach... Jak myślicie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Regeneracja Tonsila we Wrześni....
Collapse
X
-
... dokładnie tak jak mówi Nikon. Tonsil przede wszystkim praktycznie nie istnieje, a we Wrześni jest jeden koleś, który naprawia głośniki, m.in. tonsilowskie na "oryginalnych" częściach, ale nie trzymają parametrów. Mam naprawiane przez niego dwie sztuki GDN 20/80 i jeden GDN 20/30 - oba to jakaś porażka, mierzyłem je i na prawdę nie można tego nawet porównać do oryginałów. Części są tonsilowskie, ale od innych głośników, np. 20/30 miał piankowe zawieszenie i 30W, a teraz ma gumowe i 40W :shock:
... możesz mi wierzyć, mieszkam we Wrześni
Skomentuj
-
Regenerację głośników Tonsila prowadzi UMIFON http://www.umifon.pl/ . Również z Wrześni, jednak nie Tonsil. Stosują oryginalne części Tonsilu, więc powinni odtworzyć głośnik konkretnego modelu.
Skomentuj
-
nieprawda tonsil naprawia głosniki na własnych częsciach ,znam tez pana z umifonu tez dobry ,jednak polecam zwrócic sie do działu serwisu tonsil we wrzesni nr tel na stronie www.protonsil.com.pl
Skomentuj
Skomentuj