Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil 30/80/2 8Ohm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tonsil 30/80/2 8Ohm

Co sądzicie na temat tego głosnika ? miał ktos z nim doświadczenie ?
    Chcę zrobić subika ale sie zastanawiam tesla ARN 312 czy może ten tonsil.

Małe Xmax, ale w sumie ARN też ma małe. Może nie warto się śpieszyć i pozbierać jeszcze kasy. Tak od 300zł jest już z czego wybierać. A jeżeli miałbym wybierać tesla czy tonsil to chyba wziąłbym tesle. Pozdro

Skomentuj

Ten Tonsil to nie za bardzo.Lepiej wypadaja z serii 30/100/x.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85
        Małe Xmax, ale w sumie ARN też ma małe. Może nie warto się śpieszyć i pozbierać jeszcze kasy. Tak od 300zł jest już z czego wybierać. A jeżeli miałbym wybierać tesla czy tonsil to chyba wziąłbym tesle. Pozdro
        Xmax ARN 312 = 9 mm - to jest male ?

Ja mam woofera s Tonsilem GDN 30/100/1-4 v samochodu i jest OK

Skomentuj

kolik vubec stoji tady ARN-312 ??

Skomentuj

Wiec podsumowując Tonsil odpada tak też zreszą myślałem i to nawet nie ze względu na małe wychylenie tylko na te cholerne piankowe zawieszenie.
            Robił ktoś kiedyś coś na tych Teslach ARN 312? Wiem ze na starej stronie byl projekcik subika na tym glosniczku, obudowa miala z 117l obietosci i koles chwalil sobie swoja konstrukcje. Ja chcę glosnik umiesic w okolo 70L bo 117 l to dosc znaczna kolubryna. Nie dopasowuje obudowy do glosnika, chcę tylko żeby miało to jakies rozsadne wymiary.

A jesli nie ARN 312 to co byscie polecili ???

Skomentuj

Napisałem, że tonsil ma małe wychylenie, zresztą ARN closed też ma nie za duże bo 4,25mm. Ja bym na tego ARN dał max 50l ze względu na miejsce i kontrole. Jeżeli zależy Ci na zejściu to możesz dać większą bude. Jednak by sprawdzić co wolisz to musiałbyś posłuchać załóżmy w np.50l zamkniętej i np.80l b-r. Pozdro

Skomentuj

ARN 312 w 50 l closed
                cw 1202 w 50 l closed (mocny wzmacniacz)

ewentualnie arn 312 w 60 l BR naprawde potrafi pozamiatac jednak x max tego glosnika jnie powala

Skomentuj

Czaruję...
                X