Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny 3 drozne do 500zl!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Reaper, oczywiście z inną zwrotnicą jak najbardziej.

Skomentuj

A co będzie lepszym rozwiązaniem?? Visaton czy STX?? Czym będzie się różnił dźwięk??

Skomentuj

visaton jest spokojnieszy i do spokojnego słuchania
        18 stx mozesz zrobic małą prywatke na nich w dzwiek tez jest niezły

zalezy czego słuchasz?
        techno , dance to bierz stx

Skomentuj

Głównie techno, dance, hh. Ale czasami także jakaś spokojniejsza muza, poważna, czasami regge

Prowadzę na ten temat jeszcze dyskusję na elektrodzie, ale nie wiem czy mogę dać tu linka (??)

Skomentuj

Ja napisałem, że chciałbym 3way do 500zł ale nie napisałem ze to ma być cena samych głośników i zwrotnic bo resztę elementów mam. Nie rozumiem jeszcze dlaczego odradzacie mi zrobienie kolumn 3way mówiąc, że jestem niedoświadczony i źle to zrobię, skoro podczas budowy mógłbym się odwzorować na kolumnach np. EZO http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5705 i zrobić identyczne.

Skomentuj

Wydaje mi się ... że jeżeli chcesz zrobić 3-way to jedynym sensownym rozwiązaniem jest skopiowanie już istniejącego projektu... Uwzględniając twoje doświadczenie z DIY może dojść do takiej sytuacji że złożysz "jakieśtam" 3-way" a słuchając u znajomego dobrze przemyślanej konstrukcji 2-way stwierdzisz ze twoje 3-way to kupa :/

Skomentuj

co do jednego w170sc na kolumne u mnie sa one na tyle w kinie. graja tez bardzo przyjemnie, co prawda basu nie ma za duzo... ale da sie sluchac jak najbardziej:)
                mi osobiscie sie podoba jak to wszystko gra, z nowym stx nie mialem doczynienia wiec nie wiem co by bylo bardziej stosowne

Skomentuj

Mam jeszcze jedno pytanie czym się różni ten głośnik ARN-226-03/4 od tego ARN-226-08/4 oprócz watów jest jeszcze jakaś różnica i czy warto dopłacić do tego ARN-226-08/4 10zl.

Skomentuj

ja osobiscie polecam ax-a (stx) sam am kolumny zlozone z dwuch ax-ow na jedna kolumnei graja na prawde dobrze duzo basu i poprostu w zyciu nie spodziewalbym sie tego po tych glosnikach graja na prawde przyjemnie i sa bardzo wysokiej klasy. i wtedy jesli zdecydujesz sie na 2 na kolumne to przykro mi ale bedzie to 4 ohm kolumna... a jesli na jeden to bedzie 8 ohm ale to juz jak wolisz i mam schematy zwrotek i pod jednego i pod 2 a za wysokotonowego robi aj (stx)

Skomentuj

ja majac 250zl na kolumne bym robil 2x AX + sc10n lub AJ od stx.

Skomentuj

Ale ja bazuje na projekcie EZO http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5705 mam już identyczne obudowy zrobione. Teraz chciałem tylko spytać czy te głośniki bardzo sie różnią i warto dopłacać do wersji która w nazwie ma 08 czy lepiej wybrać 03

Skomentuj

Czaruję...
                        X