Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

bas a nawet jego brak

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bas a nawet jego brak

Cześć wszystkim moje lokum ma pow. 3,5mX5m i tu problem, mianowicie bardzo mało basu a w pozostałej części mieszkania jest go za wiele. Kolumny mam altusy75+ sub na tonsilu gdn20/80/2 to wszystko na Pionieerku vsx416 i sub na tda od Irka (już niedługo mostek) .
    Co tu zrobić teraz wystawić suba do łazienki ????

pobaw sie z ustawieniem sprzetu w swoim pokoju najpierw,moze to rozwiaze problem.

Skomentuj

Spróbuj z różnymi poduszkami, grubszymi zasłonami, dywanem, jeśli nie masz.
      A może masz źle fazowo sprzęt podłączony?

Skomentuj

Moj kumpel ma problem wlasnie z basem w swoim pokoju,tylko ze odwrotny,w pokoju ma tyle basu ze odechciewa sie sluchac,wyzsze bas to juz podchodzi pod dudnienie (ale zejscie jest potezne),niewazne jakie ma glosniki w tym pokoju,moze byc nawet stereo na dwoch 17-stkach a i tak basu jest za duzo.

Skomentuj

U mnie zawsze mnie trafiało bo bass był tylko przy ścianach :-) i to na tych prostopadłych do sciany na których stały kolumny, wiec nie było jak ustawic dobrze stereo i zeby bas było słychać :) teraz zmieniłem pokoik i udalo mi sie ustawic tak ze na srodku pokoju jest najfajniej :-) oczywiscie sporo bawienia było z fazą w każdej kolumnie itd... do tego jeszcze sub gra z jedną kolumna na kanale :/ masakra... ciagle kompletuje wzmak do suba wiec moze niedlugo bedzie jeszcze ciekawiej...

Skomentuj

dzisiaj testy skończyłem mostek na tda więc zobaczymy.
            ustawienia kolumn i wzmaka już przerabiałem ale nic nie dało :sad:

Skomentuj

Czaruję...
            X