Chciałbym wykonać suba aktywnego na głośniku gdn 25/40/4 tylko że jeslem laik była by to moja pierwsza konstrukcja. Zastanawiam się nad AVT2449B i LM3886 tylko jak podłączyć te rzeczy ze sobą i jak dobrać zasilacz? Z tego co sobie wymarzylem (zaprojektowałem) subwoofer bedzie w drewnianej obudowie wiec potencjometr bedzie na osobnym (pilocie) wykonanym z plasktiku (zastanawiam się nad potencjometrem suwakowym ewentualnie SMD) przymocowanym za pomoca kabla o dl około 1,5m. Obudowa będzie bas-reflex. Mógłby mi ktoś opisać jak połaczyć te rzeczy ze sobą i jak podłączyć do tych podzespołów zasilacz chciałbym dać 12v ale czy pociągnie i na sama elektronike bez głośnika i skrzyni chciałbym wydać do 100zl. Z góry dziękuje za porady bo zależy mi na postawieniu pierwszego kroku w takowych konstrukcjach. A subwofer miałby mi służyć do komputera podłaczyć go też na mini jacka. Bardzo bym prosił o schematy.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak zbudować wzmacha do suba??
Collapse
X
-
zainteresuj sie tym http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=2897 masz tu caly gotowy wzmacniacz do suba za niewielkie pieniadze i w dodatku gotowy mozesz kupic od kolegi IRKA
Zamieszczone przez dominikprezeszasilacz chciałbym dać 12vZamieszczone przez dominikprezesna sama elektronike chciałbym wydać do 100zl
-
dominikprezes, na www.cartonaudio.pl masz rozwiazanie swojego problemu.
Mozesz kupic od Irka gotowy wzmacniacz albo możesz złozyć z klocków od ludzi z cartonaudio.
pozdrawiam
Skomentuj
-
A co powiecie na takie zestawienie??
Moduł wzmacniacza mocy TDA100
Moduł profesjonalnego filtra do subwoofera aktywnego SUB4
Moduł zasilacza symetrycznego BASIC300
glosnik alphard 30/150/8
czy wybralem optymalnie zestaw czy jakies niedociagniecia sa z mojej strony prosze o pomoc.
czy o czyms zapomnialem albo moze cos jeszcze trza??
Skomentuj
Skomentuj