Witam kolegów, to jest mój pierwszy post na forum i zarazem prosze o radę.Kupiłem kino domowe "Onkyo" z zestawem kolumn M-audio hcs9900.Radość wielka jednak po włączeniu i dwudniowych regulacjach brakuje mi basów.Sprawe pewnie załatwiłby sub,jednak nie mam w tej chwili pieniedzy na kupno jakiegoś lepszego i pomyślałem sobie aby zaingerować(z kolegów pomocą) w dwa fronty.Są to kolumnyok 70l(sz22xgł30xwys103) dwudrożne trzy głośnikowe 2x16cmrównolegl połączone z zaciskami przez cewkę i jeden wysokotonowy połączony kondensatorem 2,2mikro.Teraz moje pytanie,czy można kupić lepszą zwrotnicę aby lepiej wydobyc basy ,czy może kupić zwrotnice trójdrożną i zamontować na bocznej scianie u dołu głośnik ok 25cm służący jako bas.(na pomysł wpadłem gdy w sklepie widziałem bardzo podobne kolumny tego producenta z takim rozwiązaniem) za porady bardzo dziękuje.Pozdrawiam
ps.zrobiłem zdięcia kolumn i głośników,tylko mają one po około 300kb i nie wiem jak je wkleić.
ps.zrobiłem zdięcia kolumn i głośników,tylko mają one po około 300kb i nie wiem jak je wkleić.
Skomentuj