Mam pytanie bo cos takiego zaobserwowalem... czy glosnik nowy gra inaczej jak ten ktory pogral juz np kilka dni...?? bo jedna kolumne zlozylem tydzien temu a druga teraz i tamta grala od tygodnia a ta jak podlaczylem to wydawala calkiem inne dzwieki... juz co prawda mozna powiedziec graja niemalze identycznie ale po podlaczeniu tej drugiej nowej na poczatku graly inaczej...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
GLOŚNIK nowy kontra uzywany
Collapse
X
-
aha no wlasnie bo roznica byla bardzo duza. nawet w ogulnej efektywnosci ale juz po woli jest niemalze identycznie pograla sobie sama bez tamtej staraej i juz jest ok ale na razie jeszczez pogra sama i niedlugo juz zaczna grac obie. Ale nie podejzewalem ze cos takiego moze miec miejsce a jesli juz to nie az takie znaczne. Dzieki
Skomentuj
-
Jesli glosnik zmienia brzmienie z godziny na godzine to znaczy ze zuzyje sie w ciagu kilku dni :)
Wystarczy ze jedna kolumna stoi blizej sciany a roznica w basie jest znaczaca.
Mam zestaw trzech identycznych kolumn przednich do kina domowego. I central lezy pod TV, pozostale stoja w doadtku sa blizej narozy pokoju. Dzwiek z centrala jest jakby pozbawiony basu. Do tego dochodza rozne katy odsluchu a wiec roznica na srednich i wysokich tonach.
Skomentuj
-
ok tylko tyle ze polozenia glosnikow nie zmieniam a charka juz sie zmienila i graja tak samo... poprostu tamten pochodzil a ten byl nowy ale juz jest ok a roznice byly slyszane na ucho... w pokoju staly 2 kolumny metr od siebie a ja po srodku nich ze 2 metry od nich ale w kazdym miejscu bylo slychac ze jedna gra glosniej i troche inaczej ale juz jest tak samo... (a tak wogle to mowa o ax-e... wiec kiepski nie jest) Pozdrawiam i temat konczymy bo chcialem wiedziec czy to normalne i wiem ze takdzieki wszystkim za udzielenie odpowiedzi najwazniejsze ze juz graja tak samo
Pozdrawiam sprobujcie kiedys podlaczyc jedna nowa kolumne tydzien wczesciej i sprawdzcie na ucho czy nie slyszycie roznicy po tym jak po tygodniu podłaczycie druga
Skomentuj
Skomentuj