Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

glosniki 300W

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

glosniki 300W

witam
    Chciałbym złożyć głośniki ok 250-300W do nagłaśniania imprez typu sylwester czy 18stki w lokalach o pow do 50m2. Czy da sie na stx-ach cos takiego zbudować za ok 500zl (koszt samych glośników bez paczek ponieważ mam w domu dużo płyt wiórowych bo tata jest stolarzem)? Jeżeli tak to jakie głośniki polecacie?

jak 300W to zapewne 38 AE lub 30 AE z napedem od 38-ki
    tylko ze to wyjdzie sporo wiecej bo nieznam taniej wysokotonowki ktora sobie tutaj poradzi

Skomentuj

a gdyby zmontować cos takiego?

GDN 27-300-4-SS
      GDM 14-100-8-SS
      GDWK 10-200-4-PJ

czy taki zestaw ma jakikolwiek sens?

Skomentuj

krzyyhhek, no na estradę to nie za bardzo.

Skomentuj

w takim razie jakie glosniki polecacie do naglasniania tego typu imprez w lokalach o pow do 50m2? nie ukrywam ze wazne jest zeby nie przekroczyc kwoty 500zl (bo na wiecej kasy nie moge niestety liczyc) ale wazne jest takze zeby takie glosniki nie przegraly tylko jednej czy dwoch imprez ale posluzyly jakis czas

Skomentuj

W dziale konstrukcje są Estradówki na STX'ach i chyba one miejszczą się jak bez płyt w granicach 500zł.

Skomentuj

kup po dwa gdsy-30-120-8-SE i do tego jakis GDWT (mile widziany Tonsi 12-19/150) daj pake 100 litrow, BR zestroj na 55Hz. Odetnij GDWT 18dB/okt przy okolo 5khz. jakos to zagra. chcesz lepiej to kompletuj jiga, preamp i mikrofon

Skomentuj

znalazlem juz wlasnie ten projekt na STXach tyle ze nie wiem jaka do tego zwrotnice zbudowac bo jak na zlosc akurat ten rysunek nie chce mi sie otworzyc :/ dysponuje moze ktos schematem tej zwrotnicy?

link do tej konstrukcji:

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=3435

Skomentuj

Czaruję...
                X