Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ravemaster BSW 124-II

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ravemaster BSW 124-II

Witam
    mam takie pytanie co sadzicie o doklejeniu jeszcze jednego takiego samego magnesu jak on ma?? bo taki jeden maly to tak skąpo... co tym zyskam??

To zalezy jak go dokleisz. Ale zysk nie jest duzy bo co innego dolozyc magnes do obecnego (pod nabiegunnik) a co innego dokleic go z zewnatrz na nabiegunnik. Taki zabieg wiele nie zmieni. Ale poprubowac zawsze mozna.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
      jeden maly
      lol...

Skomentuj

maly w sensie plaski przeciez zyskam troche na efektywnsci i spadek qts wiec moze sie oplaca?? trzeba eksperymentowac ale pytam bo nie wiem czy prypadku tego glosnika nie wyjdzie owrotny efekt... a jesli nie to efekty takiej zmiany moga bys ciekawe

Skomentuj

a masz wogóle system pomiarowy - JIGa choćby żeby sprawdzić jaki skutek przyniosą te eksperymenty ?

Skomentuj

no wlasnie nie mam systemu pomiarowego dlatego pytam bo moze ktos juz cos takiego robil... ale JIG-a to mozna zrobic tylko czy trudno potem sie nim obsluzyc?? jak to dokladniej dziala?? zaczynam sie bawic bo mnie to wkrecilo

Skomentuj

bez możliwości sprawdzenia to nieco bez sensu imho...
              na ucho będzie ciężko.
              www.audiomania.info --> artykuly --> tutoriale

Skomentuj

no ale czy trudno to zmiezyc tym JIG-em?? tylko czy trudno?? i ile kosztowalo by mnie zrobienie JIG-a??

Skomentuj

dość łatwo, pomiar trwa sekundy - ustawianie itp nieco więcej, a koszt wykonania JIGa nie jest duży.

Skomentuj

aha a znajde to tam na www.audiomania.info opis jak zrobic i jak dziala tak??

Skomentuj

tak...
                      w czasie w którym pisałeś tą odpowiedź sam zdążyłbyś się przekonać :)

Skomentuj

hehe czyli warto eksperymentowac?? bo efekt moze cyc ciekawy dobra to za kilka dni moze jak wszystko zrobie to dam znac o efektach tylko co jeszcze bede potrzebowal procz JIG-a?? dokladnie wszystko co bede potrzebowal

Skomentuj

Ten pomysł jest bez sensu, głośnik ma wystarczająco mocny układ magnetyczny. Na basie nie zyskasz większego spl jeżeli o to Ci chodzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69
                            tylko co jeszcze bede potrzebowal procz JIG-a?? dokladnie wszystko co bede potrzebowal
                            omg - w tych tutorialach wszystko jest napisane...
                            coolombo, eksperymentować zawsze warto - choćby dla wartości poznawczej, a o tym czy to coś dało czy nie przekonamy się po ów eksperymentach.
                            Eksperymenty zawsze mają sens, w najgorszym przypadku Kolega będzie miał ekranowanego bsw ;]

Skomentuj

Można się bawić jakimś stx-em albo teslą. Tam efekty są zauważalne.

Skomentuj

Dodatkowy magnes do BSW 124-II? Sensu nie widzę, coolombo mói dobrze, - takie rzeczy to raczej z tanizną z marnym magnesem.

Skomentuj

a gdyby wziac kupic neodyma za 25 zł ,czyli taki duzy ~10 cm i gruby na ~2-3 cm? oprocz tego ze powyzej 50 C traci swoje wlasciwosci to chyba niema przeciwwskazan?
                                  slyszalem gdziesj eszcze ze neodym ma tak silne pole ze zmienia pole ferrytowego i po zabraniu neodyma ferryt staje sie bez uzyteczny... czy to prawda?(sytuacja z licznikow pradu).

aha,mam tu na mysli doklejenie go do innego glosnika-chociazby sph165 kep lub jakis w170s,cos takiego.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X