Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoffery na Tvm Arn 312-00/8??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoffery na Tvm Arn 312-00/8??

Witam. Chciałem zasięgnąć porady ponieważ buduje 2 subwoffery pasywne do mojego budrzetowego systemu audio. Mam końcówke mocy sharp sx8800 GY z filtrem dolnoprzepustowym. Na 8 ohm podaje ona ok 230 watów mocy na kanał. Mam również 2 skrzynie do których musze wsadzić jakiś głośnik. Zwróciłem uwagę na tesle tvm 312-00/8 ma ok 300 watów w maxymalu wiec wydaje mi sie ze wzmacniacz jej nie spali. Skrzynie mają 70l jedna. A pokoj ok 15m2. Wiem ze moc jest za duza ale ten zestawik bedzie uzywany rowniez w innych pomieszczeniach. Powiedzcie cos na temat tego glośnika i mojego projektu na co zwrócić szczegolną uwagę??

arn312 jest dość wrażliwy na nadmiar mocy i choć ten sharp aż takiej mocy nie ma z tego co pamiętam to jednak radziłbym uważać ;]

Moja rada jest taka - nie kupuje dwóch arnów 312, zamiast tego sprzedaj sharpa i za tą kase + tą na arny zrób suba na jednym , ale porządnym głośniku, i do tego na prawdziwym wzmaku do suba...
    Ja nie lubie takich kombinowanych rozwiązań.

Skomentuj

:ntd: :gdziem: :ntd: :gdziem:

Skomentuj

:ntd:
        jestem zwolennikeim glosnikow tesli od pierwszego odsluchu ale nie wydalbym 200zl na tego ARN'a...
        za 400zl mozesz juz kupic o wiele lepszy glosnik

Skomentuj

Czaruję...
        X