chce zbudowac tanie monitorki, ma to byc moja pierwsza konstrukcja, wiec rodzice nie chca za bardzo finansowac mojego projektu (najpierw musze pokazac ze umiem, a potem pomysle o czyms wiekszym)
zwrotnica okazuje sie jednym z drozszych elementow, wiec chcialbym pojsc troche po kosztach i tu moje pytanie, czy uzyte kondensatory maja znaczy wplyw na jakosc dzwieku, moze przyklad
• Kondensatory bipolarne z folią porowatą f-my ELECINIC
• Kondensatory polipropylenowe MKP f-my Jantzen Audio
(z grelton.mycom.pl, kondy visaton od razu odpadaja)
czy bedzie znaczaca roznica w dzwieku jesli uzyje tych pierwszych kondensatorow (sa znaaaacznie tansze, akurat na moją kieszeń :wink: )
zaznacze jeszcze ze dotychczas muzyki sluchalem z plastikowego zestawu tracer 4.1 przy kompie i jestem zadowolony (ale to wynika z braku kontaktu z czyms lepszym)
planowane glosniki to arn 150 (lub 188) i arv 105
dziekuje i pozdrawiam
wojtek
zwrotnica okazuje sie jednym z drozszych elementow, wiec chcialbym pojsc troche po kosztach i tu moje pytanie, czy uzyte kondensatory maja znaczy wplyw na jakosc dzwieku, moze przyklad
• Kondensatory bipolarne z folią porowatą f-my ELECINIC
• Kondensatory polipropylenowe MKP f-my Jantzen Audio
(z grelton.mycom.pl, kondy visaton od razu odpadaja)
czy bedzie znaczaca roznica w dzwieku jesli uzyje tych pierwszych kondensatorow (sa znaaaacznie tansze, akurat na moją kieszeń :wink: )
zaznacze jeszcze ze dotychczas muzyki sluchalem z plastikowego zestawu tracer 4.1 przy kompie i jestem zadowolony (ale to wynika z braku kontaktu z czyms lepszym)
planowane glosniki to arn 150 (lub 188) i arv 105
dziekuje i pozdrawiam
wojtek
Skomentuj