Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

bass w pokoju.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bass w pokoju.

Mam w chacie tego bsw 154-II i kolumny sc10n + w170s i teraz jest taka opcja ze
    ( link : http://img53.imageshack.us/my.php?im...ytu322unm1.jpg ) gdy siedze przy kompie i bsw gra ( 1 ) ( jest na wyciagniecie ręki po lewej stronie tak jak na rysunku) to bass jest sredni [ przy niskim vol ], ale jesli stane w pozycji nr 2 czyli w rogu pokoju to jest tak jakbym podglosil conajmniej 2-3 razy... duzo duzo mocniejszy bass
    czemu tak sie dzieje ?
    i co musialbym zrobic zeby miec taki efekt jak w rogu pokoju siedząc przy kompie? przesunąc suba w lewy róg? [ dalej w lewo do rogu pokoju? ]?
    sory za troche dziwne pytanie :-D ale niemam jak tego sprawdzić dokladnie bo mi szafa przeskadza ale jesli po ustawieniu w rogu suba bedzie tak jak gdybym ja stał w rogu to pozbęde sie szafy :-]

Musisz pokombinować z meblami. A dlaczego się tak dzieje a to wina naszych czteech ścian zła akustyka

Skomentuj

ok wiec mam kolejne pytanie, jak wrzuce three 6 mafia kawalek late nite tip to przy okolo 50% holtona 300 watowego sub zaczyna dziwnie drżec... tak jakby rura bass reflex drgała [ co jest malo mozliwe bo ma wzmocnienie dodatkowe po srodku rury - nie w rurze a na zewnątrz jej ] albo maskownica co tez wydaje mi sie nieprawdopodobne ;z... ale wydaje mi sie ze dzwiek pochodzi głebiej - z glosnika, co moze byc nie tak? to taki efekt jakby kartka papieru drgała - świerczenie takie, aha i jeszcze 1 motyw, jak jest bass taki piszczący troche to slysze z suba takie GZZZZZZ jakby hm... jechał nozem po asfalcie ;p co to moze byc ? nie zawadza o cos w srodku obudowy? kolo glosnika jest duzo luzu takze watpie... co moze byc nie tak ?

Skomentuj

1.Br jest chyba zamaly i poprostu furczy lub zawieszenie glosnika.
        2.piszczący bas? :/

Skomentuj

Br podobno o średnicy 14-16cm (z tego czego się na gg dowiedziałem)
          Imho to jakieś nieszczelności, albo wzmak na przesterze lecący.
          Wogóle ten caly 36 mafia ma tak masakrycznie podbity bas że n/c.
          Zamieszczone przez syrius18
          to przy okolo 50% holtona 300
          tylko że to 50% to jak się okazuje wychylenie gałki potencjometru ;]

Skomentuj

"Imho to jakieś nieszczelności"

i tu chyba masz racje ;] rozkrecilem maskownice podlaczylem jakas muze podglosilem troche basu i po lewej stronie obręczy slychac jak powietrze sie tam wydostaje i dlatego taki efekt "wzdrygania kartki", tam są takie male nierównosci .. ewentualnie jeszcze moze byc problem z okleina [niemialem juz hajsu na fornir] jesli to ma jakies znaczenie bo w niektorych miejscach leciutko sie odkleila i sa przeswity i moze wlasnie to ona tak drga jak idzie wieksza moc, da sie to jakos lepiej uszczelnic ?

Skomentuj

daj uszczelke pod kosz głośnika - choćby taką do okien...

Skomentuj

a ja mam takie pytanie jeszcze
                jak ustawic w sterownikach od audigy ls
                2/2.1 czy headphones, bo na 2/2.1 to tak jakby wysokotonowce graly bardzo cicho i cale pasmo szlo na tego srednio-nisko i bass z suba jest cichszy, a jak dam headphones to gra wszystko wyrazniej i mocniejszy bass jest, nic sie niestanie jak bedzie na headphones?

Skomentuj

stać się nic nie stanie, z tym że po prostu w ustawieniach sluchawkowych masz loudnesa.

Skomentuj

wyleczyłem go z jednego korektora w foobarze a ten odpalil kolejnego ,pff :P

Skomentuj

moze warto jednak uszu nie katowac loudnessami? przyzwyczaj sie do brzmienia z 'wycofana' (dla ciebie) gora. bedize nawet lepiej dla twojego sluchu. tez to keidys przechodzilem :P. proponowalbym rowniez zainstalowac kxy i DSP zrobic z absolutnego minimum, tj 2xsrc (wejscie + wyjscie) + k1lt i korzystac z tylnego wyjscia - podobno na lepszym chipie (sam nie porownywalem - wierze na slowo tym od kxow).

Skomentuj

moja karta nieobsluguje i nigdy niebedzie obslugiwac kxow.. ;/

Skomentuj

hmm... myslalem ze audigy obsluguje, no to sorry w takim razie

Skomentuj

Czaruję...
                          X