z tonsili to np 25 80 1, wystarczy mu znamionowa w zupełności - więc wzmak budżetowy, np n-mosfet, a spl ma naprawde niemały :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
głośnik do suba aktywnego jako wsparcie fenixów
Collapse
X
-
a mnie sie wydaje, ze ogolnie tonsil w techno sie nie spisze - mam dwa gdn 25/40/3 w 12m^2 i o ile w rocku i pochodnych sobie dobrze radzi - gra lekko i szybko to w techno mogloby byc za malo "masy". nie slucham takiej muzyki, ale ci ktorzy sluchaja wola najczesciej bardziej muliste brzmienie z glosnikow typu gdn-27-150 czy pochodnych. zapewne SLS 12 czy SLS 10 by sie najlepiej sprawdzil w takim zastosowaniu, ale nie mamy za wiele pieniedzy to moze arn-226-07? basowiec 16cm basowcowi 16cm nierowny. do tego dochodzi jeszcze fatalna zwrotnica bez zadnej kompensacji baffle - stad braki basu... sadze ze taka tesla 226-07 (moze byc w dwoch sztukach) dalaby rade. no ew. tonsil, ale nie jestem przekonany czy technomaniakowi sie spodoba jego brzmienie.
moznaby jeszcze obwiniac amplituner o brak basu - kiepski wspolczynnik tlumienia, itd... pozycz od jakiegos znajomego jakis dobrej klasy wzmacniacz - moze byc z lat 80-tych, bo wtedy bylo sporo perelek i brak takich oszczednosci na wszystkim
Skomentuj
-
Też jestem zdania że 25/80/1 nie jest tutaj najtrafniejszym wyborem. To dobry głośnik, szybki i kopiący ale nie ma takiego dołu i mięcha. Spisze sie w rocku gdzie musi być głośnik szybki ale raczej nie w techno i pochodnych. Tutaj widział bym bardziej BSW a o SLSie bym nawet nie myślał bo nie dość że potrzebują mocnego pieca by zagrać to i tak grają w sumie dość cicho i monotonnie ale zejście mają już całkiem dobre.
Skomentuj
Skomentuj