Zamieszczone przez Pawel S.
Średnica też ciekawa. Narazie ciężko jest mi więcej napisać - słucham już 3 zwrotnicy z drugim wysokotonowcem.
Początkowo był to też usher, ale nie chciałem mieć klona kolumn usherowych, a do tego zawsze chciałem mieć małe monitorki z xt19 które udało mi się tanio kupić :)
Vifki są naprawde ultra delikatne , nie każdy to lubi, ushery nieco bardziej ostre.
Zamieszczone przez zboj87
Trzeba się na coś zdecydować, albo albo.
W wypadku kina za takie pieniądze paradoksalnie 2way , który nie jest perfekcyjnym rozwiązaniem pod względem akustycznym daje większe możliwości niż 3way.
Jeśli miałbym porównać moje kolumny z podpisu (niezależnie od wysokotonowca) to niestety , ale 3 drogi na tonsilu nie mają żadnego podkosku, jedynie mają pozorną (dla mnie pozorną) przewage - dół. Wiadomo że nie ma co porównywać basu z 13 i z 20. Jednak nie zapominajmy że 20 80 2 gra jednak dość jednostajnie, barwe ma raczej mało zróżnicowaną. Pozatym w kinie i tak od dolu będzie grał sub.
Zamieszczone przez Pawel S.

Tak jak wcześniej wspominałem - dokładnieszy opis brzmienia będe mógł zamieścić za czas jakiś - gdy zwroty zostaną dopracowane, głośniki się wygrzeją itd. Napewno gorzej nie będzie , a jest naprawde przyzwoicie :)
Pod wieloma względami głośnik podoba mi się bardziej od wspomnianego wcześniej stx-a AX.
Zamieszczone przez endriu2
Można mieć też nieraz zastrzeżenia co do wykonania.
zboj87, nie będe się już więcej rozpisywał (chce żeby to jakoś w miare czytelne było jednak :) ) ale powiem że zanim dokonasz jakiegokolwiek wyboru, tym bardziej jeśli chodzi o budowanie aż 7 kolumn , wpierw posłuchaj głośników których zamierzasz użyć. Potem będzie już za późno :) Nie zapominaj że samych wysokotonowców będzie 7... Więc zanim wydasz na nie ten ~1000zl lepiej byłoby wiedzieć jak coś gra.
Co do zwrot - do usherów moich pare projektów zwrot będzie :)
Skomentuj