Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

EKRANOWANIE MAGNETYCZNE

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

EKRANOWANIE MAGNETYCZNE

Witam!!!

Mam problem dotyczący zaekranowaia magnetycznego głośnika centralnego który buduję.
    Otóż głośniki których użyję nie posiadają własnych ekranów. Chciałbym "wymościć" skrzynkę folia aluminiową (być może oda mi sie zdobyc taka grubą folię).
    Głośnik nie bedzie stał blisko sprzetu RTV , niemniej jednak nie wiem gdzie będzie potrzeba by stał w przyszłości więc chcę chcociaż minimalnie się zabezpieczyć.

Czy jest to dobry pomysł czy sa jakieś lepsze?

Oczywiście wymiana głośników na ekranowane nie wchodzi w rahubę.

Dziękuje i Pozdrawiam!!!!

aluminium? magnes nie przyciaga aluminium wiec to nic nieda...

doklej magnes tak zeby sie odpychal i ew zaloz na to kubek metalowy jak bedzie mało.

Skomentuj

jakie to glosniki?? bo moze to bedzie pasowalo http://www.allegro.pl/item178042321_...glosnikow.html

Skomentuj

Widziałem to na Allegro, to oczywiście uznany sposób.

Ja pokombinuje inaczej :)

Dzisiaj zakupiłem w sklapie spożywczo-przemysłowym folię aluminiową oraz aluminiowe całkiem gube tacki do grilla :)

Życzcie mi szczęścia :) a jak nie to smacznego :)

Pozdrawiam!!!!

Skomentuj

ekhu ekhu... aluminium wg mnie nie zaekranuje... przeciez magnes alu nie przyciaga czyli rowniez nie zatrzyma pola...

Skomentuj

kiki991, zostaw tą folię do tego, do czego jest polecana - zrób grilla, czy coś.

Zaekranować możesz jedynie magesem przyeczpionym tak, aby osłabić pole na zewnątrz plus dodatkowo osłoną stalową.

Skomentuj

kiki991: skoro wpadasz na takie glupie pomysly to sam nic nie wymyslisz. od lat wszyscy ekranuja identycznym magnesem przyklejonym odpychajaca sie strona i zakladaja na calosc puszke metalowa i to sie sprawdza. powtarzam sam nic lepszego nie wymyslisz. powiedz jeszcze jakie to glosniki masz ekranowac?

Skomentuj

Poszperałem troche w necie bo zaniepokoił mnie Wasz brak akceptacji i entuzjazmu dla mojego pomysłu.

I rzeczywiście. Macie racje. Folia dla mamy bedzie :)

Jednak nie mam zamiaru kupować owych magnesów i kapsli na głośniki. Głośnik nie moze kosztowac wiecej niz było w planach. Mam blachy ze starego monitora 21cali. Spróbuje z nich zrobic ekrany, jednakże nie wiem czy sie nie rozmylse i pozostawie póki co centralki nie ekranowanej. Nie bardzo mi się chce docinać te blachy, a potem jeszcze musiałbym je solidnie zamocować aby nie brzęczały :(

Cóż. a oto foto mojego powstającego głośnika CENTRALNEGO :)

Pozdrawiam!!!

Skomentuj

kiki991, czemu Janbo...

Skomentuj

hm, bo ekstremalnie tanie i szybko wszedłem w jego posiadanie :)
                    wiem że kiepskie, ale moze lepiej to niz nic

Skomentuj

o bosze,3 way na centrale? po co ci ten basowiec tam?

Skomentuj

centrala to nie tylko dialogi w filmach...
                        3way na centrali to rzecz znana, nic nadzwyczajnego
                        wolałbym miec te głośniki o tej samej srednicy, ale cóż, jest jak jest :(

Skomentuj

Wiem ze 3 way-e tez sa stosowane jako centralne,ale zobacz jak sa konstruowane. W twoim przypadku ten basowiec jest zbedny,moglbys lepiej dac identyczna tesle zamiast tego basowca. No i ta zwrotnica Janbo,ciekawe na ile cieta.

Skomentuj

Czaruję...
                          X